Čitaj mi!

Neverovatna scena u nacionalnom parku u Tanzaniji, lavica „usvojila“ mladunče gnua

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gde je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak na Tviteru na kom se može videti mladunče gnua koje uz nogu prati odrasli lavicu.

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je za Bi-Bi-Si da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.

Ono što posebno dodaje na bizarnosti onoga što se odigrali jeste što su zebre i gnuovi među omiljenim plenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.

Lavovi su takozvani „hipermesožderi“, što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plena.

Zdrav i odrasli lav dnevno treba da pojede između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 16. jan 2022, 08:59) - anonymousljubic [neregistrovani]

lavica dobrog srca

e boźe ja sam se rasplakala
dok sam gledala ovaj video
i medju divljim životinjama ima dobre DUŠE

(subota, 15. jan 2022, 16:33) - Rade [neregistrovani]

Serengeti

Gledao sam ovj film pre 2 godine. To nije motaza nego stvarnost.

(subota, 15. jan 2022, 12:22) - Ranim bravce [neregistrovani]

Uslužni tov

Možda ga je uzela na tov pa kad nagruva 200-300 kg....,

(subota, 15. jan 2022, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

DA ili NE

Da nema drugih zveri u okruženju ove lavice moglo bi se verovati ovoj priči, ali sigurno da ostali lavovi nebi imali taj osećaj kao ona.
Montaža je umetnost