Читај ми!

Vujović: Čistimo 200 tona istorijskog opasnog otpada iz HINS-a

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Novom Sadu prostorije HINS-a (Hemijska industrija Novi Sad) gde je u toku čišćenje više od 200 tona istorijskog otpada, od čega najveći deo čini opasan otpad.

"Lokacija na kojoj se nalazimo predstavlja ekološku bombu u Novom Sadu. Želim da zahvalim građanima koji su nam pisali i ukazivali na ovaj višegodišnji problem, pokrajinskom sekretaru za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i gradonačelniku Vučeviću na podršci", istakla je ministarka Irena Vujović.

Takođe je dodala da je država po prvi put rešena da istorijski otpad svede na nulto stanje. U prethodnom periodu su čišćene lokacije parcijalno, a sada ćemo da očistimo sve što se nalazi u fabrikama širom Srbije. Istorijski otpad je mahom nastao u preduzećima u stečaju nakon 2000. godine. Reč je i o opasnom i neopasnom otpadu, koji u oba slučaja nepovoljno utiče na životnu sredinu i zdravlje građana i zato nam je apsolutni prioritet da ovaj problem rešimo.

Ministarka je rekla da je problem istorijskog otpada prisutan širom Srbije i da će se država izboriti da se trajno reše lokacije.

"U narednim mesecima ćemo intenzivno raditi na tome. Čistićemo istorijski otpad, a istovremeno ćemo pojačati kontrolu kako bi osigurali da se tekući otpad pravilno zbrinjava. Radićemo još više za čistiju budućnost generacija koje dolaze", istakla je ministarka zaštite životne sredine Irena  Vujović.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара