Читај ми!

Mladi suri orao ispao iz gnezda, spasili ga čuvari rezervata

Zaposleni u Specijalnom rezervatu prirode Jerma spasili su mladu jedinku strogo zaštićene vrste – surog orla, koji je ispao iz gnezda i bio je u stanju dehidratacije.

Kako je Tanjugu rekao upravnik Specijalnog rezervata prirode, koji je deo JP „Srbijašume“, Darko Đorđević, ptica je pronađena u selu Trnski Odorovci, a pretpostavlja se da je usled prevelikih vrućina ispala iz gnezda i došla do priobalnog pojasa reke Jerme, gde je uočena.

„Srećom, intervenisali smo na vreme, ribočuvarska i čuvarska služba je na adekvatan način izvršila hvatanje i prihvat jedinke, koja nije imala povrede. Na adekvatan način je ptici data voda, hrana, jedinka se oseća dobro, vitalna je“, rekao je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи