Читај ми!

Nevakcinisani leopard zaražen koronavirusom u zoo-vrtu u San Dijegu

Razbole se leopard. U zoo-vrtu u San Dijegu, potvrđeno je da snežni leopard koji nije bio vakcinisan ima kovid.

Radnici zoološkog vrta u San Dijegu primetili su da je Ramil, devetogodišnji snežni leopard, u četvrtak kašljao i da mu je curio nos, piše britanski Gardijan.

Kasnije su dva odvojena testiranja njegove stolice potvrdila prisustvo koronavirusa, navodi se u saopštenju zoološkog vrta.

Ramil ne pokazuje dodatne simptome. Budući da kavez deli sa ženkom snežnog leoparda i dva amurska leoparda, osoblje pretpostavlja da su sve životinje izložene virusu, kažu u vrtu i dodaju da su životinje u karantinu i da ih posetioci ne mogu videti do daljeg.

Nejasno je kako se Ramil zarazio.

Prošlog januara, u sestrinskom objektu zoološkog vrta, safari parku u San Dijegu, grupa od osam gorila zarazila se koronavirusom od čuvara koji je bio pozitivan, ali nije imao simptome.

Gorile, koje su se u međuvremenu oporavile, bile su prvi poznati primer da je koronavirus napao majmune.

Slučaj je podstakao zoološki vrt da zatraži eksperimentalnu vakcinu protiv koronavirusa za životinje za hitnu upotrebu.

Vakcina „Zoetisa“, kompanije za zaštitu životinja koja je nekada bila deo „Fajzera“, primenjena je na vrstama sa najvećim rizikom od zaraze virusom, uključujući nekoliko primata i velikih mačaka. Međutim, Ramil nije bio među vakcinisanim jedinkama.

Za osoblje ne postoji obaveza da budu vakcinisani, ali nevakcinisani zaposleni moraju stalno nositi maske, kažu u zoološkom vrtu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи