Читај ми!

Da li je pronađen afrički Eldorado?

Posle otkrića zlatonosne planine u Demokratskoj Republici Kongo,koja se nalazi u provinciji Južni Kivu, sadrži od 60 do 90 odsto rude bogate zlatom, brojni stanovnici države pohrlili su na planinu kako bi iskopali vredni plemeniti metal.

Video, koji je snimio amater u Republici Kongo i postavio na društvenu mrežu Tviter, dokumentuje najveće iznenađenje za neke stanovnike u ovoj zemlji. Na zlatonosnoj planini je gužva, seljani kopaju zemlju i odnose je svojim kućama, da bi mogli da isperu zlato.

Brojni video snimci sa lica mesta koja su objavljena na društvenim mrežama prikazuju ljude kako lopatama kopaju po zemlji i rukama pokušavaju da izvuku zlato iz zemlje.

Samostalno rudarstvo u kome se seljani koriste primitivnim tehnikama vađenja koje se mogu videti na video snimku uobičajeno je u ovoj državi.

Zlatna groznica koja i dalje privlači hiljade ljudi u selu u provinciji Južni Kivu, naterala je vlast da zabrani kopanje zlata, dok se ne uspostave kontrola i nadzor nad nedavno otkrivenom nalazištu.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара