Čitaj mi!

Zabranjuju prodaju motora sa unutrašnjim sagorevanjem 2035. godine

Kalifornija će do 2035. godine postepeno zabranjivati prodaju motora koji sagorevaju benzin, dizel, pa čak i onih na hibridni pogon, u sklopu mera smanjivanja aerozagađenja i borbe protiv klimatskih promena.

Guverner te bogate američke države Gevin Njusom potpisao je izvršnu uredbu za koju tvrdi da je hrabar korak ka borbi protiv globalnog zagrevanja.

Kalifornija već decenijama ima velikih problema sa požarima, ali se stanje pogoršalo proteklih nekoliko godina.

Osim globalnog zagrevanja, za koje stručnjaci objašnjavaju da je glavni uzrok pogoršavanja požara, Njusom ističe i da će zabrana automobila sa unutrašnjim sagorevanjem doprineti boljem kvalitetu vazduha.

„Decenijama dozvoljavamo da automobili zagađuju vazduh koji udišu naša deca i porodice. Građani zaslužuju automobile zbog kojih njihova deca neće dobijati astmu“, rekao je guverner.

Zbog toga, za 15 godina u Kaliforniji neće moći da se prodaju automobili koji ispušta štetne gasove, dodao je Njusom.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 25. sep 2020, 22:04) - anonymous [neregistrovani]

Kom

Moja podrska za H2 (vodonik) opciju. Obrni okreni, nakon propalih eksprimenata sa eko dizelom, zelenim algama itd namece se kao logicna alternativa sa solidnom perspektivom daljeg razvoja.

(petak, 25. sep 2020, 20:26) - Djuradj [neregistrovani]

@Javni servisu molim vas da se obrati pažnja na diskriminaciju u Vojvodini

U Srbiji sluzbeni jezik je srbski.Madjari su najbrojnija manjina u Vojvodini,covece,kolike bi table bile potrebne da bi se nesto napisalo na svim manjinskim jezicima?

(petak, 25. sep 2020, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

Bukte pozari

Vojni budžet SAD je skoro 800 milijardi dolara. Mogu valjda da odvoje neku crkavicu da nabave protivpožarne avione. Možda trebamo da im damo kredit ?

(petak, 25. sep 2020, 18:13) - anonymous [neregistrovani]

Možda je čistiji vazduh, ali planeta nije.

Sa litijumskim baterijama elektro automobili su dobri samo za taj grad u kojem se vozi, ali za celu planetu proizvodnja litijuma i sve baterije su veoma loše. Bolje rešenje je Vodonik.

(petak, 25. sep 2020, 18:06) - anonymous [neregistrovani]

Javni servisu molim vas da se obrati pažnja na diskriminaciju u Vojvodini

Naime, u Vojvodini se na saobraćajnim znakovima svuda pojavio u zadnjih 5 meseci natpis i na mađarskom jeziku. Ćirilica, latinica i mađarski naziv, čime je načinjena diskriminacija prema ostalim manjinama u Vojvodini. U sredinama i ne žive mađari postoji mađarski natpis na saob. znakovima, a ne postoji na rumunskom, slovačkom, romskom jeziku.
Zbog čega je samo jedna nacionalna manjina favorizovana? 

(petak, 25. sep 2020, 18:01) - Boki [neregistrovani]

Kalifornija

..je ludnica što se tiče vlasti. Ogromna većina će kupiti vozilo u drugoj državi i tu ga dovesti, čak ga mogu i registrovati normalno. Malo ljudi i u CA može kupovati Tesle. Samo će upropastiti auto trgovinu u svojoj državi, pitanje na šta će CA ličiti do tada jer je najgore vođena država u SAD.

(petak, 25. sep 2020, 17:13) - Cvetko [neregistrovani]

Dobro je....

Ovaj moj ce izdrzati do 2035 a posle "kud koji mili moji"!