Apokaliptične scene u ruskom gradu Balakovo, ptice padale sa neba

Društvene mreže u Rusiji pretrpane su raznim teorijama zavera nakon što su se pojavile fotografije i snimci velikog broja mrtvih ptica na ulicama ruskog grada Balakovo, poznatog po obližnjoj velikoj nuklearnoj elektrani.

Na stranici „Tipično Balakovo“ sa ruske društvene mreže VK navodi se da su stanovnici grada u regionu Saratov, oko 1.000 kilometara južno od Moskve svedočili pomoru ptica koje su padale na ulice., navodi portal RT.

U komentarima ispod snimka, ljudi su brzo počeli da iznose razne teorije objašnjavajući iznenadni pomor.

Dok su neki govorili da je u pitanju prirodni fenomen, poput jakih vetrova ili slučajnog sudara dva jata, drugi su krivili vatromet, zračenje iz elektrane, pa čak i 5G mrežu, iako ne postoji još nijedna instalacija u Rusiji.

„Na početku serije Černobilj, sve ptice su mrtve“, navodi se u komentaru koji je dobio najviše sviđanja.

Veterinarska kancelarija Saratova trenutno istražuje bizarni incident, a kruže spekulacije da bi masovno uginuće moglo da bude povezano sa ptičjim gripom.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 23. sep 2020, 16:44) - anonymous [neregistrovani]

Led, grad, tuča

Sjecam se kao dijete, bilo je veliko ljetno nevrijeme, kisa, grad... i poslije smo ispod jedne topole nasli mrtve vrapce, toliko da smo citavu hrpu skupili da bi je komunalci pocistili. Jadnici se u jatu sklonili i kostalo ih. Samo vrapci i samo ispod tog drveta.

(utorak, 22. sep 2020, 20:16) - anonymous [neregistrovani]

Нема потребе за теоријама завере!

Те птице су сасвим вероватно старије од 65 година, па зато наравно да имају коморбидитете - вртоглавицу, зујање у ушима, покварене зубе, опадање косе и др.
Дакле, ако су се тамо горе прехладиле, сасвим је нормално да изгубе битку са прехладом.
Требале су да чуче на дрвету и да не ризикују прехладу.

(utorak, 22. sep 2020, 15:31) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

vidi se da je sve namesteno, kako to nije ni jedna ptica pala na deo gde gaze tockovi od automobila nego su sve pored belih linija, pogledajtte pazljivije i sve ce vam biti jasno, skupljaju preglede na Youtube...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">