Mala siva i Mala bela - beluga kitovi na bezbednom u zalivu na Islandu

Dva beluga kita, mali sivi i mali beli, sigurni su u njihovom novom staništu u zalivu na Islandu. Preseljenje kitova u bazen u kome će se brinuti o njima, uspešno je zaršeno. Kitovima trebati kratko vreme da se aklimatiziraju na svoje novo prirodno okruženje.

Stručni tim i veterinari pratili su selidbu  dva beluga kita koji su zdravi i sve su dobro prihvatili. 

Ovo je prvi put da su se Mali sivi i Mali beli kitovi našli u moru otkako su izvedeni iz ruskog centra za istraživanje kitova 2011. godine.

„Posle opsežnog planiranja i proba, prva faza njihovog puštanja u okean bila je zadovoljavajuća kao što smo se i nadali i planirali. Pažljivo pratimo Malu sivu i Malu belu sa našim timom stručne službe i veterinarima i nadamo se da ćemo uskoro objaviti njihovo konačno puštanje", istakao je Rob Lot, vođa tima "Sea Life Trust".

Ovi robusni, zdravi, energični kitovi sada se mogu nadati svetlijoj budućnosti.

"Sea Life Trust" je dobrotvorna organizacija sagrađena uz podršku velikodušne donacije kompanije "Merlin Entertainments".

Nastala je u cilju brige za kitove i delfine. Prvo je svetsko utočište za kitove beluge na Islandu.

Iz kompanije navodeda se trude da podstaknu rehabilitaciju sve većeg broja kitova i delfina u zarobljeništvu u prirodnim sredinama širom sveta. Takođe se zalažu da se jednog dana okončaju snimanja zabavnih emisija o kitovima i delfinima.

broj komentara 0 pošalji komentar