Alpinisti i turisti ponovo će osvajati Himalaje i Mont Everest

Nepal će ponovo otvoriti svoje granice za međunarodni turizam 17. avgusta, kada se uspostave međunarodni letovi.

U Nepalu se nalazi 14 najviših planinskih vrhova, a uskoro počinje i jesenja sezona koja traje od septembra do kraja novembra. U Nepalu živi oko 30 miliona ljudi.

Posle sastanka kabineta nepalska vlada objavila je da će svi međunarodni i domaći letovi biti otvoreni od 17. avgusta.

Iz Sekretarijata za turizam napominju da će se izdavati dozvole za penjanje za jesenju sezonu svim zainteresovanim alpinistima, uz mere zdravstvenih predostrožnosti.

„Ministarstvo planira da obnovi sve aktivnosti vezane za turizam sledeći zdravstvene protokole", istakao je Kedar Bahadur Adhikari, sekretar u ministarstvu.

U Nepalu su od danas ponovo otvoreni hoteli i restorani uz određena ograničenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије