Majmunski Hanibal Lektor u doživotnoj samici, ujeo 250 ljudi

Agresivni majmun, kojeg je dugogodišnja mesožderska ishrana i konzumacija alkohola učinila agresivnim i devijantnim, zatvoren je u samicu u zoološkom vrtu u Kanpuru u indijskoj državi Utar Pradeš. Napori da se životinja rehabilituje nisu urodili plodom, a veterinari su presudili da predstavlja pretnju po okolinu, jer je do sada u brojnim napadima povredio više od 250 osoba, od kojih je jedna preminula.

Šestogodišnji majmun Kalua dobio je doživotnu kaznu u samici u zoološkom vrtu, nakon više neuspelih pokušaja da se rehabilituje.

Veterinar Mohd Nasir rekao je lokalnim medijima da je divlji simijan nastavljao da napada ljude uprkos naporima stručnjaka da normalizuju njegovo ponašanje i da je „i dalje agresivan kao i dana kada je doveden u vrt“ pre tri godine.

Kalua je pripadao okultisti iz okruga Mirzapur, koji ga je hranio mesom i alkoholom. Kada mu je vlasnik preminuo, majmun je ušao u krizu i postao izuzetno agresivan, napadajući lokalno stanovništvo.

Dok stručni timovi nisu uspeli da ga uhvate, ujeo je više od 250 ljudi, uključujući 30 dece, a jedna žrtva je čak i preminula. Kalua je posebno neprijateljski nastrojen prema ženama i deci.

Iako su radnici zoološkog vrta pokušali da ga smire promenivši mu ishranu na biljke, to nije dalo željene rezultate. Mesožderska ishrana na kojoj je odrastao pomešana sa alkoholom potpuno mu je promenila ponašanje, a čak i nakon svih preduzetih mera, Kalua je nastavio da bude veoma agresivan posebno prema ženskom osoblju vrta, pa se odustalo od planova da se pusti na slobodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво