I Njujorčani videli sneg u maju

Polarni vorteks koji se tokom zime nije „javljao“ stanovnicima Njujorka, odlučio je da donese pahulje u američku metropolu ovog vikenda.

Vazdušna struja koja kruži 20 kilometara iznad Severnog pola zove se polarni vorteks i uzrokuje vrlo niske temperaturi u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Ipak, prošle zime vorteks kao da je bio na odsustvu – zima je bila veoma blaga. Da ga ne bi zaboravili pojavio se u maju i nad Njujork nadneo snežne oblake. 

U petak je zabeležena rekordno niska temperaturi na severoistoku SAD. Sneg je pao u delovima država Njujork i Masačusets, pahulje su videli stanovnici Bostona i Njujorka.

Njujork post prenosi da su Central parku sneg viđen prvi put posle skoro pola veka – poslednji put padao je 1977. godine i to upravo 9. maja.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво