I posle kažu da nismo potekli od majmuna…

Fotografije šestogodišnje gorile Anake iz zoološkog vrta u Atlanti izazvale su veliku pažnju na društvenim mrežama, jer zbog depigmentacije kože na jednoj šaci njeni prsti neverovatno podsećaju na ljudske.

Na jednog od fotografija može se videti svetli deo kože na šaci, a mnogi ljudi primetili su koliko su, u stvari, slični ljudskim.

Naravno, ovo i nije toliko čudno kada znamo da je evolutivno čovek potekao od majmuna, ali je, ipak, fascinantno videti.

Primati, kao i ljudi, imaju odvojene palčeve, kao i jedinstvene otiske svakog prsta. Poput ljudi, primati takođe imaju nokte, a ne kandže, koje koriste za brojne radnje, od otvaranja i ljuštenja stvari do čišćenja i češkanja.

broj komentara 62 pošalji komentar
(utorak, 31. dec 2019, 14:50) - anonymous [neregistrovani]

@Teorija evolucije

De Boga ti tog svemogućeg

(utorak, 31. dec 2019, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

@Amon Ra je jedan bog

Nije tacno, Amnon i Ra su dva razlicita boga po verovanju starih egipcana. Takodje nije tacno da je hriscansko Amin nastalo iz egipatske mitologije o bogu Amonu/Amunu.
Da li znate da egipatski Kopti, koji su i gradili egipatske piramide i ciji su faraoni vladali Egiptom, jos uvek u svom jeziku koriste rec Amon/Amun ali i Amin? Zasto bi koristili Amon u svom jeziku ako je Amon isto sto i Amin?

(utorak, 31. dec 2019, 10:58) - anonymous [neregistrovani]

Braca blizanci

Od istih roditelja samo sto je jedan malo zaostao u razvoju. Eehh, pitanje je sad koji je to od njih. Licno vjerujem da je to onaj koji je izmislio boga i moral i ne zivi po zakonima prirode.

(utorak, 31. dec 2019, 09:28) - anonymous [neregistrovani]

Teorija evolucije

je bacanje prašine u oči.Od navodne eksplozije ostao bi haos i nesklad. Mi smo svedoci upravo obrnute situacije jer se u prirodi a i u svemiru vidi savršen sklad. Predivno dizajnirano cveće raznih boja, prelepe pesme ptica samo su mali deo jasnog dokaza da je neko sve na planeti Zemlji planski stvorio da bismo u tim lepotama uzivali .A tek čovek, tako kompleksno stvorenje da bude produkt nekih slučajnih evolutivnih procesa je smešno i vredja naš um.Kako je sunce posle eksplozije uspelo da se nadje ni preblizu ni predaleko već tačno koliko treba da temperatura bude u granicama normale.?Slučajno?Ni u kom slučaju.Da ne nabrajam više, moj lični stav,zivo moze nastati samo od zivog, nas je stvorio večno Zivi Bog po svom obličju, koji je večan,koji je uvek bio, koji jeste i koji će u beskrajnu večnost uvek biti .Svako moze da veruje u šta hoće,poštujem njihove stavove, ja ne samo da verujem, .znam na osnovu bezbroj dokaza da sam stvoren od svemogućeg Boga, preinteligentnog Tvorca svega vidljivog i nevidljivog koji je jedini dostojan svake Slave a koju bi, po svemu sudeći, neki zeleli da pripišu tamo nekoj evoluciji.

(utorak, 31. dec 2019, 08:08) - anonymous Lala [neregistrovani]

To je to

Pa i čovek je jedna vrsta majmuna .

(utorak, 31. dec 2019, 01:28) - anonymous [neregistrovani]

Tvorac je stvorio sve

I uredio zakonima. Gde postoji zakon - postoji i zakonodavac. Tacka.

(utorak, 31. dec 2019, 01:26) - anonymous [neregistrovani]

Moderni majmuni

Nisu svesni da je covek, kad je stvoren, bio mnogo blizi Bogu i savrsenstvu, a da je kasnije sve vise i vise devalvirao. Ima spasa i za njih ako se okrenu Bogu, umesto sto galopiraju u ambis.

(utorak, 31. dec 2019, 01:24) - anonymous [neregistrovani]

Amon Ra je jedan bog

sastavljen od dva! Bog stvaranja! I amin jeste od Amona!

(ponedeljak, 30. dec 2019, 22:26) - Tek toliko... [neregistrovani]

Majmuni nikad nisu vodili ratove!

Dakle, najbolje osobine su zadržali za sebe!

(ponedeljak, 30. dec 2019, 22:22) - Паметњаковић [neregistrovani]

Мутације.

Се дешавају стално, неке су лоше, неке добре, оне добре могу довести чак до појаве нове врсте уколико се та мутација прими у већинску популацију. Мени су најинтересантнији онај човек што има 12 прстију и она жена што има два срца која се никад не замара. Ни би ни знала да има два срца да није отишла на систематски и ту је схватила зашто се није замарала никада у физичким активностима док су се сви око ње замарали.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">