Читај ми!

Počelo prijavljivanje za Dečji naučni kamp 2021 – pod sloganom „Nauka priča“

Letnji Dečji naučni kamp (DNK) trajaće od 2. do 13. avgusta, a nove naučne avanture odvijaće se onlajn i uživo. Otkrivamo vam sve pojedinosti učestvovanja u toj manifestaciji.

Kao i prethodnih godina, učesnike očekuju naučno druženje, učenje, igre i ideje koje će se u kampu deliti i stvarati. Ove godine organizovaće se hibridni dnevni kamp – tako što će se aktivnosti u kampu istovremeno odvijati onlajn i uživo, u četiri beogradska parka. Dok će jedan broj dece biti na lokacijama u Beogradu, ostali će biti svuda po svetu. Oba kampa imaće isti zadatak – kako u nauci, i o nauci, pričati priče.

 

Šta je Dečji naučni kamp?

DNK je prostor u kom se neguje naučna pismenost i oštri naučni pogled na svet saradnjom sa vršnjacima, ali i sa odraslima koji se bave naukom.

Ove godine, jedan dan je odvojen za geološka i geografska istraživanja, drugi za izučavanje istorije, treći za biologiju, a četvrti za astronomiju. Za tu priliku pozvani su naši ugledni naučnici i naučnice da zajedno sa decom istraže i isprobaju metode i otkrića iz svojih laboratorija. Deca će prikupljati i analizirati uzorke, mapirati, dokumentovati svoja istraživanja. Baviće se pravim naučnim radom. Potom će rezultati istraživanja biti pretvoreni u priče koje se mogu ispričati drugima tako da lako razumeju i komplikovane naučne teme.

Kako je kamp organizovan?

Oba ciklusa su hibridna. Deca će imati zajedničke aktivnosti ispred ekrana svojih uređaja ili u samom kampu. Kampovi se održavaju u dva termina – od 2. do 6. avgusta i od 9. do 13. avgusta – a roditelji prilikom prijave mogu odabrati u kom terminu žele da deca učestvuju i na koji način (onlajn ili uživo). Kada je reč o kampu uživo – biće 20 slobodnih mesta po terminu, pa će sva deca koja ne budu uspela da se prijave na taj način, imati priliku da se pridruže onlajn verziji.

U Dečjem naučnom kampu uživo mogu učestvovati deca koja imaju između osam i 13 godina, dok je onlajn učešće namenjeno svoj deci osnovnoškolskog uzrasta. Program će se održavati svakog radnog dana od 9 do 13.30.

Kako se prijaviti?

Prijave su elektronske i obavezne na linku http://eforma.cpn.rs/dnk2021/ 

Zbog ograničenog broja dece koja mogu da prisustvuju programu uživo, ukoliko broj prijava premaši broj mesta u kampu, prednost će se dati deci koja do sada nisu učestvovala.

Prijavljivanje traje do 25. jula. Poslata prijava ne znači da će dete automatski biti primljeno na program koji se odvija uživo. Prijave za onlajn učešće se automatski prihvataju.

Ukoliko je prijava za program koji će se odvijati uživo prihvaćena, na mejl-adresu će stići potvrda od organizatora. Sve prijave za DNK uživo koje zbog ograničenog kapaciteta ne budu prihvaćene, automatski će biti odobrene za onlajn program.

Prilikom prijavljivanja neophodno je popuniti dokument o saglasnosti za učešće deteta u virtuelnom DNK, koji je potrebno odštampati, potpisati, fotografisati ili skenirati i ponovo zakačiti prilikom prijave. Neće biti razmatrane prijave koje nemaju popunjenu zakačenu saglasnost. Roditelji čija deca budu učestvovala u programu uživo dobiće i saglasnost za učešće u kampu uživo putem mejla.

Program je u potpunosti besplatan za sve učesnike.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво