Читај ми!

Počeo je 14. Festival nauke pod sloganom „Klikni na nauku“

Ovogodišnji Festival nauke biće održan od 17. do 20. decembra. U skladu sa trenutnom situacijom, najveća naučna avantura u jugoistočnoj Evropi održaće se na onlajn-platformi.

Hiljade posetilaca Beogradskog sajma koji su prethodnih godina navikli na interaktivne postavke, uzbudljive eksperimente i naučne šou-programe, ove godine čeka potpuno novi izazov.

Festival možete posetiti na sajtu festivalnauke.rs. 

U virtuelnom okruženju, sa svega nekoliko klikova, posetiocima platforme biće dostupan posebno osmišljen naučni univerzum koji počiva na zakonima interakcije, preispituje sve do sada poznato i pomera granice naučne zabave.

„Stotine hiljada školaraca je prinuđeno da prati nastavu onlajn i to je bio jedan od razloga što smo osetili obavezu, kao najveća naučno-popularna manifestacija u regionu, da pružimo sadržaje koji će im pomoći u razumevanju naučnih disciplina“, izjavila je Ana Petrović, direktorka Festivala nauke i jedan od osnivača.

Iako je okruženje novo, festivalski duh je ostao isti. Tako će publiku ove godine dočekati podjednako zabavan i ništa manje naučan program.

Video-serijalima, interaktivnim naučnim igricama, onlajn-izložbama i tekstovima o aktuelnim i popularnim temama, radoznalcima svih generacija biće predstavljeno najzanimljivije lice nauke.

„Prva i najveća prednost ovakvog organizovanja festivala jeste svakako to da ovogodišnji Festival nauke možete da posetite gde god da se nalazite, i u vremenu u kojem to vama odgovara“, naglasio je programski koordinator festivala Nenad Zarić.

Kako kaže, ovakav način rada je podstakao učesnike da biraju različite i interesantne teme, uključujući i one koje inače ne bi mogli da biraju da se festival održava uz fizičko prisustvo.

Celokupan program ovogodišnjeg Festivala nauke, na kojem rade saradnici iz cele Evrope, biće u potpunosti besplatno dostupan tokom četiri dana trajanja festivala. Nakon toga, deo programa ljubitelji nauke će moći da istražuju tokom narednih godinu dana.

Festival nauke je najveći događaj u jugoistočnoj Evropi koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja. Misija festivala je podsticanje obrazovanja u društvu, savremenim i zanimljivim metodama.

„Veliku zahvalnost dugujemo dugogodišnjem partneru, kompaniji NIS, koja je posvećena nauci i inovacijama, kao i podršci mladim talentima, a koja je i ove godine ostala uz našu manifestaciju i pomogla da prevaziđemo izazove pred kojima smo se našli“, izjavili su organizatori.

Prijatelj ovogodišnjeg Festivala nauke je Erste banka, a podršku su dali i kompanija MTS i Francuski institut.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије