Читај ми!

Kompanije u doba neizvesnosti: Kako osigurati i zaštititi svoje poslovanje

Istraživanja pokazuju da se u svakih 39 sekundi u svetu dogodi jedan sajber napad, a kada se ovoj činjenici doda opasnost od prirodne katastrofe, veoma su male šanse da se kompanija nikada neće susresti sa rizikom od gubljenja podataka.

U modernom načinu poslovanja, skladištenje podataka je postalo imperativ, budući da je pandemija još više uticala na učestalost sajber napada.

Velike strane kompanije su već prepoznale ovaj problem i uspešno premeštaju podatke u multiklaud okruženje.

Kompanije na domaćem tržištu tragaju za optimalnom strategijom koja će im omogućiti da se uspešno izbore sa ovim izazovima i skladište svoje podatke, aplikacije i neophodne resurse na sigurnu platformu, kako ne bi došlo do prekida rada koji može imati katastrofalne posledice i izazvati finansijski krah. 

U pronalaženju idealnog rešenja koje će zaštititi od sajber napada ili elementarnih nepogoda, potrebno je obezbediti neometan rad IT infrastrukture kompanije.

Na odluku o odabiru primenjivog rešenja koje će skladištiti i čuvati podatke utiče funkcionalnost, fleksibilnost, ali i isplativost ovakvog poduhvata.

Šta se dešava u slučaju katastrofe

Gubljenje podataka može imati katastrofalne posledice po rad kompanije.

Statistika pokazuje da se većina kompanija nikada u potpunosti ne oporavi od sajber napada i elementarnih nepogoda koje mogu oštetiti IT infrastrukturu kompanije, pa veliki deo njih bankrotira u roku od godinu dana.

Kompanije koje imaju razvijenu strategiju i koriste sigurnu platformu veoma brzo oporave svoju bazu podataka i potrebne resurse kako bi nastavili neometano sa radom. Koje je rešenje?

Klaud (Cloud) tehnologija je nastala na zahtev biznisa, kao odgovor svim okolnostima koje ometaju poslovanje, a često i potpuno urušavaju strukturu kompanija.

Razvijajući različite strategije koje treba da pomognu kompanijama da se izbore sa ovom vrstom opasnosti, ova tehnologija i njeni provajderi su danas potpuno pripremljeni za različite scenarije, pa uz bezbednu pratformu uspevaju da svedu rizik od gubitka podataka na minimum.

Uzevši u obzir sve potrebe biznisa, ali i sve nedoumice pred ovim izazovom, pogotovo na domaćem tržištu, COMING pristupa svakoj kompaniji ponaosob i osmišljava rešenje prema vašim potrebama formirajući Cloud uslugu po meri njenog poslovanja.

Prednosti ovakvog poslovanja

Ušteda: Cloud je najbolji ekonomski model za perfektno funkcionisanje IT okruženja današnjice jer štedi značajna finansijska sredstva neophodna za kupovinu sopstvene IT infrastrukture.

Pouzdanost: COMING Cloud infrastruktura je u potpunosti redundantna i otporna na otkazivanje bilo koje komponente, što daje garanciju od 99,99% za pouzdanost rada servisa. 

Sertifikat za bezbednost podataka ISO 27001, kao i Cloud Verified certifikat za kvalitet, vodeće svetske IT kompanije VMware, koji COMING poseduje jedini u regionu.

Implementacija Cloud rešenja se može odvijati postepeno - korak po korak, od najmanje zahtevnih ka sve složenijima, kako bi klijent bio siguran da su njegovi podaci skladišteni na sigurnom mestu i kako bi uz mogućnosti brzog oporavka podataka mogao neometano da posluje. 

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво