Njemu koronavirus ne preti, jer je sam i uživa – na Marsu

Dok se na Zemlji države bore sa pandemijom Kovida-19, Nasin rover „Kjuriositi“ i dalje lunja Marsom, verovatno uživajući u spokoju kao i proteklih osam godina.

Naravno, i dalje nas revnosno obaveštava na sve na šta naiđe, a tu su i redovni selfiji radoznalog rovera.

Krajem prošlog meseca, „Kjuriositi“ je poslao selfi iz podnožja Grinhjuovog zabatka, a onda se i popeo na njega, čime je postavio rekord za najstrmije penjanje koje je do sada uspeo.

„Svaka čast vozačima našeg rovera što su uspeli da ga popnu na vrh strme peščane kosine i što su uspeli da nas sve dovedu na teren koji smo želeli da istražimo još od kada je sleteo u Gejl krater“, napisala je planetarna geološkinja Mišel Miniti iz Nase.

Penjanje nije bilo lako. Nasin tim kaže da su roveru bila potrebna tri pokušaja, a da se prilikom drugog nakrivio pod uglom od 31 stepena.

Pošto ga ne drži mesto, „Kjuriositi“ je nastavio svoje putešestvije nakon penjanja, ali je poslao jednu fotografiju da nam pokaže kako je.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво