Na kafi s naučnicima

Sa ciljem prevazilaženja barijera između publike i naučnika, istraživačka stanica "Petnica" i "Mikser" pokreću događaj "Na kafi sa naučnikom", koji će se održavati jednom mesečno. Publici će se na zanimljiv i neformalan način približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja.

Istraživačka stanica "Petnica" i "Mikser" organizacija pokreću novu vrstu događaja pod nazivom "Na kafi sa naučnikom", koji će se jednom mesečno održavati u "Mikser hausu" i koji će na neformalan i interesantan način publici približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja.

 

 


Koncept događaja je nastao iz želje da publika dobije mnogo više prostora za diskusiju sa predavačem, bez prepreke i barijere koja obično postoji između naučnika i publike koja se svrstava u "laike", objasnili su organizatori.


Prvi u nizu događaja odigraće se 12. aprila, kada će svi zainteresovani imati priliku da na kafi sa naučnicom dr Biljanom Stojković saznaju sve što ih interesuje o tome kako je nastao život na Zemlji.


Svakog drugog utorka u mesecu, domaćin "Mikser hausa" biće istaknuti naučnik koji će sa publikom diskutovati o najrazličitijim naučnim temama i ohrabriti sve prisutne da se uključe u diskusiju i na taj način postanu aktivni učesnici saznajnih procesa, uživajući u svim blagodetima saznanja.


Događaj "Na kafi sa naučnikom" će publici na inovativan način prestaviti nauku i angažovane teme koje u društvu izazivaju diskusije. Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta moguće ući samo uz pozivnicu koja se može preuzeti u "Mikser hausu", svakoga dana od 12 do 20 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи