Odgovori lekara, 23. januar 2016.

I ove subote, RTS-ova onlajn bolnica je sa Vama. Danas nam pomažu lekari Vojnomedicinske akademije.

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

Pitanje: Poštovani, imam pitanje za Vas. Imam neku:  napetost, nervozu, lupanje srca, drhtavicu i peckanje po telu. Da li  možete da mi kažete o čemu se radi? (G.I)

Odgovor: Da biste dobili odgovor na vaše pitanje, koje ste nam uputili, potreban je pregled lekara specijaliste psihijatra. Jedino na osnovu pregleda, on može utvrditi o čemu je reč. (VMA)

Pitanje: Kakve su prognoze kod embolije pluća? Tata mi je u bolnici, pa Vas zato pitam. (A.B)

Odgovor: Kao i kod prethodnog pitanja i ovde moramo da odgovorimo, da je neophodan pregled specijaliste. Tek nakon njega, možete dobiti sve odgovore o prognozi bolesti. (VMA)

Pitanje: Na koliko se savetuje vađenje krvi za sve analize? (J.R)

Odgovor: Ukoliko osoba nema zdravstvene tegobe, laboratorijske analize (u obimu krvne slike, pregleda urina i osnovnih biohemijskih parametara) uraditi  jednom do dva puta godišnje iz preventivnih razloga. Te analize će lekaru poslužiti da prati Vaše zdravstveno stanje.

Ukoliko pacijent ima zdravstvene tegobe, tada lekar, po potrebi i češće upućuje pacijenta u laboratoriju i određuje analize, koje je potrebno uraditi. (Doc. dr Pejović, VMA)

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. jan 2016, 22:10) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor za G.I.

" Имам неку: напетост, нервозу, лупање срца, дрхтавицу и пецкање по телу. Да ли можете да ми кажете о чему се ради? (Г.И)"

Razumem lekare da se ne upustaju u pretpostavke, ali ja nisam lekar, pa to dopustam sebi. Simptomi koje si opisao su mu jako poznati. Objasnje bi bilo jednostavno, imas napade panike iz nekog mozda ni tebi poznatog razloga. Bez pomoci lekara, malo verovatno da se izvuces iz tog stanja. Moj savet: Nemoj da oklevas. Pozrazi pomoc.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">