Читај ми!

Vatikan oflajn, Sveta stolica na udaru ruskih hakera

Još od juče najvažniji sajtovi Svete stolice, uključujući i zvanični sajt Vatikana, su oflajn, a italijanski mediji prenose da se sumnja da su meta ruskih hakerska s obzirom na to da je papa izjavio da je Rusija kriva za rat u Ukrajini.

Kancelarija za odnose sa javnošću Vatikana je izjavila da su primetili čudne, neautorizovane pristupe sistemima Svete stolice koji su se verifikovali padom svih sajtova.

Sinoć oko 21 čas izgledalo je kao da se situacija normalizuje. Međutim, sve do sada zvanični sajtovi Vatikana nisu pristupačni.

Mediji kažu da sve ovo podseća na hakerski napad na server Evropskog parlamenta, za koji su bili odgovorni aktivisti na strani Rusije, „Kilnet" (Killnet).

Papa Franja je u centru polemika jer je zauzeo vrlo jasnu poziciju protiv ruskih napada u Ukrajini, što je izazvalo velike kritike, kako pišu italijanski mediji, i vrlo važnih zvaničnika u Rusiji.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za hakerski napad koji je još u toku.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво