Читај ми!

Džinovski delovi kineske rakete pali na Borneo

Komadi kineske rakete „dugački marš 5B“, koja je juče nekontrolisano pala na Zemlju, izgleda da su završili na Borneu.

Uprkos tome što je pogonska faza rakete, teška više od 22 tone, tokom vikenda pala na Zemlju, nije bila poznata tačna lokacija. Kineski stručnjaci naveli su mesto pada blizu obale Filipina.

Međutim, lokalni mediji na Borneu tvrde da su ostaci rakete završili i na tom ostrvu. Srećom, pali su na poljoprivredna polja i niko nije povređen.

Astronom Džonatan Makdauel, koji prati kretanje svemirskih objekata, primetio je da su ostaci pali veoma blizu sela i kuća.

„Stotinu metara levo ili desno i mogla je da bude potpuno druga priča“, istakao je Makdauel.

Kina je juče saopštila da je raketa pala u more kod Filipina. Međutim, dok je prolazila kroz atmosferu, ostaci koji su otpadali sa nje mogli su da završe u velikom radijusu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи