Čitaj mi!

Kako leteći hotel budućnosti nikada neće ostati bez goriva

Na „Jutjubu" je podeljen snimak letećeg hotela budućnosti koji „nikada ne može ostati bez goriva“.

Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel-brod nikada neće biti bez goriva i može leteti nekoliko godina, a da nikada ne dodirne tlo", tvrdi se u opisu futurističke letilice.

Prema ambicioznom dizajnu lebdećeg „hotela budućnosti" pod imenom „Skaj kruz" - letelica bi mogla bi da primi 5.000 gostiju.

U opisu, dizajneri navode da bi krstarica bila pokretana nuklearnom energijom, kojom bi upravljao sistem veštačke inteligencije, i da bi imao sopstvenu osmatračnicu u obliku diska u kojoj bi putnici mogli da vide neverovatne prikaze.

Dizajneri tvrde da će, dok brod ostaje u vazduhu godinama, putnici biti snabdevani zalihama putem električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.

U video-materijalu na kojem je prikazan dizajn Tonija Holmstena i animacija Al-Gailija, tvrdi se da „Skaj kruz" ne bi imao „ugljeniični otisak", i da bi imao 20 električnih motora koji „obezbeđuju čistu, nuklearnu energiju".

Leteći brod je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuzne letelice za krstarenje, gde će biti više barova i restorana, bazena, paluba za osmatranje, bioskopa i pozorišta i soba za igre - kao i mesta za venčanja koja su na raspolaganju za parove.