Читај ми!

DIDS: Izazovi i rizici digitalne ekonomije

Izraz „digitalna transformacija“ je već godinama prisutan, a tema kao takva razmatrana na različitim nivoima i iz različitih uglova, međutim, transformacije onog što podrazumevamo pod digitalnom ekonomijom su stalne. Otud i potreba za kontinuiranim analizama novina koje nose izazove, rizike ali i prilike za razvoj, a baš takve analize očekuju virutelne posetioce ovogodišnjeg DIDS-a.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) zakazala je svoju najveću godišnju konferenciju, Dan internet domena Srbije (DIDS), za 16. mart, program počinje u 10 časova, a publika sadržajima konferencije može da pristupi besplatno uz prethodnu registraciju na sajtu dids.rs.

Izvesno je da se čitava digitalna industrija suočava sa novim izazovima u pružanju relevantnog i personalizovanog korisničkog iskustva i oglašavanja. Sa jedne strane, javljaju se tehnički izazovi, jer tehnologije koje se koriste dugi niz godina i predstavljaju osnovu digitalnog ekosistema uskoro prestaju da postoje (internet bez „kolačića“). Sa druge strane, otvara se čitavo polje mogućnosti u domenu novih korisničkih iskustava koja se nude u zamenu za privatne podatke (Metavers). A vrednosti privatnih podataka korisnici, potpomognuti lokalnim i globalnim regulativama, postaju sve svesniji.

Kako da se različiti učesnici u digitalnoj ekonomiji – izdavači, medijske agencije, oglašivači i biznisi pripreme za nova pravila igre i transformacije koje traju i tek slede, biće razmatrano tokom uvodnog razgovora Vladimira Zarića, Account Director (Four Dots), sa stručnjacima iz domena digitalnog marketinga Sanjom Lalević, Facebook Lead Srbija (Httpool) i Ivanom Rečevićem, Global Channel Analytics Lead (Bayer).

Vitaly Friedman, konsultant za UX, na čelu kreative Smashing magazine, svojim predavanjem objasniće kako „doskočiti“ složenim zahtevima dizajna korisničkog interfejsa da bi se postiglo toliko traženo dobro korisničko iskustvo. Ovo predavanje biće zanimljivo ne samo dizajnerima i veb-dizajnerima, već svima kojima je veb-sajt u centru sopstvenog, poslovnog digitalnog univerzuma – osnovna tačka kontakta, ali i nezamenljiv kanal prodaje, svima koji žele da svojim korisnicima pruže vanserijsko iskustvo.

O omnichannel prodaji govori se već neko vreme, međutim, publika DIDS-a imaće priliku da čuje kako ovu temu posmatra Gugl. Steffen Ehrhardt, stručnjak već 18 godina angažovan u „Guglu“, govoriće o tome kako povezati internet prodaju i druge onlajn aktivnosti sa oflajn svetom. Razmatraće kako danas tehnologija može poslužiti da bi se različiti medijski kanali, koji se koriste, pružili maksimum. Biće reči ne samo o svemu onom što Gugl radi u ovoj oblasti, već i o aktuelnim tokovima u trgovini i maloprodaji u celini.

O drugim važnim temama konferencije DIDS – bezbednosti na internetu, odnosu etike i tehnologije i ostatku bogatog programa koji je RNIDS pripremio možete saznati više na dids.rs.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво