Читај ми!

Revolucija na pomolu, NFT iz korena menja tržište nekretnina

„Propi“, blokčejn kompanija za nekretnine, pokrenula je prve NFT-ove podržane nepokretnostima u SAD. Ta kompanija je planirala da koristi blokčejn tehnologiju kako bi olakšala proces prodaje nekretnina u stvarnom svetu uvođenjem koncepta pametnih ugovora. Ali, je prvi stan u Ukrajini prodala kao NFT i sada ulazi na tržište SAD.

„Propi“ koristi NFT za tokenizaciju nepokretnosti u SAD, a platforma je prošle godine omogućila prvu prodaju stana putem NFT-a. Majkl Arington, osnivač Tek kranča i kripto investitor, prodao je na aukciji stan u Kijevu kao NFT kako bi pokazao potencijal koji NFT ima u tržištu nekretnina.

„Propi“ će, prema pisanju Kriptoslejta prvu aukciju nekretnina u SAD otvoriti 8. februara, i to za kuću na Floridi.

Kompanija je aktivan učesnik na kripto tržištu, omogućava kupovinu nekretnina zasnovanu na blokčejnu od 2017. godine, ali ovo je prvi put da je tokenizirala imovinu u obliku NFT-a.

A sada, kompanija donosi prve NFT-ove sa nekretninama u SAD.

Kako to funkcioniše

Zapis o kupovini postavlja se na nepromenljivi blokčejn lanac i pruža pristup pravnim dokumentima i vlasništvu. Na taj način se smanjuju troškovi kupaca i ubrzava proces kupovine, tako što im omogućava da kupe nekretninu za nekoliko minuta.

Plan je da se proširi ponuda na globalnom nivou i obezbedi jedinstveni okvir za kupovinu nekretnina korišćenjem blokčejn tehnologije.

Ako uspeju, kupci će dobiti nekretninu sa sedištem na Floridi, posedujući entitet sa sedištem u SAD čija su vlasnička prava povezana sa NFT-jem.

Direktorka „Propija“ Natalija Karajeva izjavila je da je kompanija razvila sve neophodne pametne ugovore i kompatibilan pravni okvir koji će joj omogućiti da tokenizuje bilo koju nekretninu u SAD.

Kompanija planira da to implementira na globalnom nivou, i tako obezbedi jedinstven okvir za kupovinu nekretnina korišćenjem blokčejn tehnologije.

„Propi“ omogućava agentima i brokerima platformu koja može da obradi ceo proces prodaje nekretnina - od oglašavanja do zaključenja posla. Platforma koristi sigurnost na nivou banke za upravljanje transferima novca, što zahteva višestruke verifikacije pre nego što do transfera uopšte dođe. Transakcije se mogu obavljati u dolarima, kriptovalutama ili u obliku nezamenljivih tokena (NFT), a zapis o kupovini se postavlja na nepromenljivi lanac.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво