Čitaj mi!

Novo odlaganje 5G mreže u SAD

Mobilni operateri u SAD ponovo su zamoljeni da odlože uvođenje 5G tehnologije. Avio-kompanije su zabrinute zbog mogućih problema koje bi ta mreža mogla da izazove u vazdušnom saobraćaju.

Ministar za saobraćaj SAD Pit Butidžidž i šef Federalne avijacione službe Stiv Dikson zamolili su kompanije AT&T i Verizon, dva najveća operatera, da odlože uvođenje 5G mreže zbog potencijalnih bezbednosnih rizika.

Puštanje u rad 5G mreže bilo je planirano za 5. decembar, ali je odloženo za 5. januar, zbog zabrinutosti „Erbasa“ i „Boinga“ da bi mogla da ometa letelice.

Butidžidž je sada ponovo tražio odlaganje za kraći period ne duži od dve nedelje.

Zabrinutost se pojavila zbog istog raspona frekvencija koje koriste i 5G tehnologija i uređaji koji mere visinu letelice.

Mobilni operateri su dobili dozvolu da počnu da koriste takozvanu C-frekvenciju u rasponu od 3,7 do 3,8 higaherca. Za to su u februaru 2021. platili desetine milijardi dolara.

Federalna služba za avijaciju tražila je pomeranje roka da bi prikupila više informacija o efektima 5G signala na merače visine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 11. jan 2022, 12:22) - Djuradj [neregistrovani]

@Мистериозне нервне болести

Stvarno?5G je krivac za sve,nisu droge i alkohol?U tekstu radi se o avionskom saobracaju,nikakve bolesti nisu spomenute.

(utorak, 11. jan 2022, 00:01) - anonymous [neregistrovani]

Мистериозне нервне болести

Се појављују у Канади код младих људи, углавном се ради о можданим атрофијама. Код старијих је ваљда нормална појава деменције и наглих умирања, па их вероватно и не анализирају.

(sreda, 05. jan 2022, 07:11) - anonymous [neregistrovani]

5g

ja zivim u USA i koristim 5G mrezu odavno

(sreda, 05. jan 2022, 02:40) - anonymous [neregistrovani]

Hmmmm

Čudna stvar da u SAD odlažu a u Kanadi uveliko radi, a inače je Kanada probni balon za SAD. Postavili antene i na mojoj zgradi, a na kojoj nisu pre bile, i bračni par, penzioneri koji su bili tačno ispod tih novopostavljenih antena su oboje umrli pola godine posle postavljanja, a inače su bili vitalni i svaki dan šetali.