Читај ми!

Zbog čega „Tesla” povlači skoro pola miliona svojih vozila

Kompanija „Tesla" povlači više od 475.000 svojih električnih automobila, model 3 i Model S kako bi rešila probleme sa kamerom i prtljažnikom koji povećavaju rizik od sudara, saopšteno je iz Regulatornog tela za bezbednost na putevima u SAD.

Због чега „Тесла” повлачи скоро пола милиона својих возила Због чега „Тесла” повлачи скоро пола милиона својих возила

Akcije „Tesle" inače su jutros pale za čak tri odsto, ali su se ubrzo „oporavile“ i poslednji put su prodate za 1.088,76 dolara.

Automobili obuhvaćeni opozivom proizvedeni su od 2014. do 2021. godine, a ukupan broj povučenih vozila je skoro pola miliona.

Američki proizvođač električnih vozila povlači 356.309 vozila 2017–2020 model 3 kako bi rešio probleme sa kamerom na retrovizoru i 119.009 vozila modela S, zbog problema sa prednjom haubom, saopšteno je iz Nacionalnog regulatornog tela.

Iz kompanije „Tesla“ za sada nisu komentarisali Rojtersovu vest.

Za automobile modela 3, „snop kablova kamere može se oštetiti otvaranjem i zatvaranjem poklopca prtljažnika", rečeno je u kompaniji koja je već primila 2.301 prigovor uz garanciju i 601 terenski izveštaj koji se odnosi na probleme u funkcionisanju.

Kod modela Es, prednja hauba se može iznenada otvoriti i tako ometati vidno polje vozača, što ugrožava bezbednost, naveli su iz „Tesle”.

U „Tesli", ipak, navode da nemaju izveštaj ni saznanja o bilo kakvim nesrećama ili smrtnim slučajevima u vezi sa navedenim problemima.

Nacionalno regulatorno telo za bezbednost u saobraćaju takođe analizira 580.000 „Teslinih" vozila zbog odluke proizvođača automobila da dozvoli igranje igara na ekranima automobila dok su u pokretu. 

Kompanija je u februaru pristala da povuče 135.000 vozila sa ekranima osetljivim na dodir koji bi takođe mogli da povećaju rizik od sudara. 

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво