Читај ми!

Novi studijski program koji izučava vizuelne efekte, animaciju i gejm art na FDU

Industrija video-igara jedna je od najbrže rastućih na svetu, pa na tržištu vlada velika potražnja za pojedinim kadrovima. Prilagođavajući se protrebama tržišta, Fakultet dramskih umetnosti akreditovao je novi studijski program.

Prateći trendove visokotehnološke industrije i zahteve tržišta, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu od narednog akreditacionog ciklusa imaće novi studijski program koji izučava vizuelne efekte, animaciju i gejm art.

"Studijski program izgleda tako da na prvoj godini svi studenti koji žele da upišu ovaj smer slušaće sve te tri oblasti, uvod u to, zajedno sa predmetima koji su vezani za dramske i likovne umetnosti. Nakon te prve godine, studenti će moći da se usmere na jedan od ta tri modula", rekla je Mina Cvetinović Pavkov, vanredni profesor FDU.

Ceo program nastao je u saradnji sa industrijom i kompanijama koje se bave video-igrama, pa će studenti tokom treće i četvrte godine usko sarađivati sa ekspertima iz industrije kako bi se na što bolji način upoznali sa spojem
tehnologije i umetnosti.

"Često se u društvu kada kažete gejming, odnosno video-igre, to polje prebacuje na tehnologiju, a u stvari nije tako. Vi koliko imate potrebe za nekim ko je specijalista u nekom tehničkom aspektu isto tako imate veliku potrebu na polju umetnosti", napomenula je Mina Cvetinović Pavkov, vanredni profesor FDU.

Pojedina zanimanja, potrebna za razvoj jedne video-igre, kao što su ilustratori, animatori ili gejm dizajneri skoro je nemoguće naći na našem tržištu, pa u budućnosti treba očekivati sve više sličnih studijskih programa prilagođenih potrebama tržišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије