Читај ми!

Zakerberg: Votsap uveo dugo očekivanu opciju „propuštanja“ poruka, za 24 sata, 7 ili 90 dana

Na svom Fejsbuk profilu Mark Zakerberg postavio je post kojim obaveštava korisnike da je "Votsap" uveo najavljivanu opciju „prolaska“ ili „propuštanja“ poruka, čime se poboljšavaju standardi privatnosti platforme u vlasništvu "Meta".

Korisnici Votsapa sada mogu da izaberu da sve nove poruke koje šalju ili primaju nestanu - pošto najveća svetska usluga za razmenu poruka proširuje svoju ponudu na ono što je generalni direktor opisao kao sledeći standard privatnosti.


Platforma u vlasništvu Fejsbuka i Meta, koju koristi više od dve milijarde ljudi širom sveta, predstavila je opciju koja omogućava korisnicima da podrazumevano obezbede prolaznu funkciju za sve nove razgovore.

Pre uvođenja ove opcije, korisnici su ručno morali da traže brisanje svakog novog razgovora sa drugom osobom.

„Uveli smo novu opciju za nestajanje poruka na Votsapu, tako da možete izabrati da sva nova ćaskanja nestanu posle 24 sata, 7 dana ili 90 dana. Ne moraju sve poruke da ostanu zauvek", napisao je Zakerberg.

Takođe dodaje da će poruke nestati posle određenog vremena, ako je neko od članova koji učestvuju u razgovoru omogućio opciju „prolaska", rekao je on.

„Privatnost je oduvek bila u srcu Votsapa Pokrenuli smo end-to-end enkripciju i postavili je kao podrazumevanu mnogo pre nego što je postala neka vrsta standarda u razmeni poruka",istakao je Zafir Kan, šef finalnih proizvoda u Vatsapu.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво