Čitaj mi!

Avion, jahta ili hotel sa pet zvezdica… Luksuz od 325 miliona funti

Lufthansina „superjahta za plovidbu po nebu“ ima stakleni pod i posebnu vrstu balkona, a vredi više stotina miliona funti.

Predstavljen je koncept leteće superjahte, a dizajneri kompanije Lufthansa tehnik nazvali su luksuzni avion, poznat kao „Eksplorer", „letećim hotelom".

Avion, za koji se očekuje da dostigne cenu od oko 325 miliona funti, ima isti nivo udobnosti i pogodnosti kao hotel sa pet zvezdica.

„Eksplorer" ima kupatilo, spavaće sobe, kancelariju, pa čak i konferencijsku salu, a sve je futurističkom dizajnu.

Sobe se takođe mogu transformisati u trpezariju ili plesni podijum.

Kako kažu u timu stručnjaka koji je realizovao ovu luksuznu letelicu, oni su proučavali konstrukciju luksuznih superjahti i ugradili elemente iz tih plovila u koncept vazdušnog saobraćaja.

„Analizirali smo tipične elemente klase čamaca Ekplorer kako bismo preneli koncept dizajna koji stoji iza njega iz vode u vazduh, a time i u novi dizajn kabine," rekao je Jan Grube, direktor prodaje za Lufthansa Tehnik.

„Eksplorer" je zasnovan na Erbasu A330 koji će biti remontovan kako bi se stvorio idealan avion za VIP putnike koje mogu da priušte visoku cenu leta.

Avion se može prilagoditi raznim potrebama putnika, pa tako može da ima specijalnu opremu koja vam je potrebna, vinski podrum, laboratoriju, medicinsku sobu pa čak automobil.

Kompletan prostor može i da se transformiše u noćni klub, sa višebojnim disko-kuglama i laserima za dobro raspoloženje tokom zabave i žurki.

Poseban balkon koji se koristi samo dok je avion prizemljen, omogućava putnicima da uživaju u piću dok sa piste imaju pogled na aerodrom.

Avion nudi optimalan komfor za 12 putnika, ali se enterijer može promeniti pa vozilo može da primi do 47 ljudi. Očekuje se da prve putnike primi za oko godinu dana.