Читај ми!

Virtuelna nekretnina prodata za rekordnih 2,4 miliona dolara

„Disentralend“ (Decentraland) je prodao deo virtuelne nekretnine u onlajn svetu za rekordnih 2,4 miliona dolara u kriptovaluti, saopštili su kripto investitor Tokens.com (COIN.NLB) i „Disentralend“.

Disentralend je onlajn okruženje – poznato i kao „metaverzum“ – gde korisnici mogu da kupuju zemljište, posećuju zgrade, šetaju okolo i upoznaju avatare drugih ljudi.

Ovakva okruženja su postala popularna posebno zbog pandemije koja jedovela do toga da ljudi provode više vremena na mreži.

Interesovanje je posebno poraslo prošlog meseca kada je „Fejsbuk“ promenio ime u „Meta“ najavljujući da će se kompanija usmeriti na razvoj proizvoda virtuelne realnosti za metaverzum.

Disentralend je specifičan tip metaverzuma koji koristi blokčejn. Zemljište i drugi predmeti u Disentralendu se prodaju u obliku nezamenljivih tokena (NFT), neke vrste kripto imovine.

Kripto entuzijasti tamo kupuju zemljište kao špekulativnu investiciju, koristeći „Disentralendovu“ kriptovalutu MANA.

Podružnica Tokens.com-a, pod nazivom „Metaverse grup“, kupila je u ponedeljak deo nekretnina za 618.000 MANA, što je u to vreme iznosilo oko 2.428.740 dolara, objavio je portparol „Disentralenda“.

Kako je navedeno, ovo je najviši iznos koji je plaćen za kupovinu parcele na virtuelnoj platformi. Zemljište se nalazi u „ulici“ Fešn strit na mapi Disentralenda, a iz Tokens.com-a navode da će je koristiti za održavanje digitalnim modnih događaja i prodaju virtuelne odeće za avatare.

Sastoji se od 116 manjih parcela, svaka površine pet virtuelnih kvadratnih metara.
Endrju Kiguel, izvršni direktor Tokens.coma je naveo da će ova imovina biti dodatak onoj koju već poseduje „Metavers grup“.

U junu je parcela virtuelnog zemljišta u Disentralendu prodata za 1.295.000 MANA, što je u to vreme vredelo 913.228 dolara. Kupci su izgradili virtuelni tržni centar za prodaju digitalne odeće, međutim, kako Rojters navodi, ovu lokaciju do sada nije posetio nijedan kupac.

Inače vrednost kriptovalute MANA je veoma promenljiva. Prema podacima „Koinbejsa“, porasla je naglo, za oko 400 odsto, ovog meseca posle promene imena „Fejsbuka“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво