Читај ми!

Ilon Mask se konsultuje sa svojim pratiocima na Tviteru oko prodaje akcija "Tesle"

Izvršni direktor Ilon Mask pitao je u anketi svojih 62,5 miliona pratilaca na "Tviteru" da li treba da proda 10 odsto svojih akcija „Tesle“.

Mask je rekao da će se pridržavati rezultata ankete koju je tvitovao, ma kakvi oni bili. „Mnogo se u poslednje vreme pričao nerealizovanim dobicima kao sredstvu za izbegavanje poreza, pa predlažem da prodam 10 odsto mojih Teslinih akcija", napisao je Mask u tvitu pozivajući se na „porez na milijardere" koji su predložile demokrate u američkom Senatu.

Anketa je dobila preko 700.000 odgovora u jednom satu otkako je objavljena, pri čemu je skoro 56 odsto ispitanika odobrilo predlog za prodaju akcija.

Maskovo učešće u "Tesli" dostiglo je oko 170,5 miliona akcija od 30. juna, a prodaja 10 odsto njegovih akcija iznosilo bi blizu 21 milijardu dolara prema proračunima.

Analitičari kažu da će on ionako morati da proda značajan broj akcija da bi platio porez, jer će veliki broj  isteći sledeće godine.

Komentari od Maska dolaze posle predloga u američkom Kongresu da se oporezuje imovina milijardera, kako bi se pomoglo u plaćanju socijalnog i klimatskog programa predsednika Džoa Bajdena.

Mask je jedan od najbogatijih ljudi na svetu i vlasnik nekoliko futurističkih kompanija, uključujući „Spejsiks" i „Neuralink". On je ranije kritikovao porez na milijardere na Tviteru.

„Imajte na umu da nigde ne uzimam gotovinsku platu ili bonus. Imam samo akcije, tako da je jedini način da lično platim poreze da prodam akcije" rekao je Mask na Tviteru.

Članovi odbora „Tesle", uključujući majku Ilona Maska, Kimbal, nedavno su prodali akcije proizvođača električnih automobila. Kimbal Mask prodala je 88.500 Teslinih akcija, dok je kolega, član odbora Ira Ihrenprajs prodao akcije vredne više od 200 miliona dolara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара