Читај ми!

Jesenji Eplovi noviteti: slušalice i redizajnirani Mekbuk pro laptopovi

Bolji ekrani, više portova i sopstveni čipovi M1 Pro i M1 Max aduti su dugo iščekivanih unapređenih modela „Eplovih” prenosivih računara. Američki tehnološki gigant je najavio i dolazak treće generacije "AirPod" slušalica. Noviteti će biti u prodaji već krajem meseca, a cene su očekivano visoke.

Izvršni direktor kompanije „Epl" Tim Kuk, tokom događaja koji je prenošen uživo, predstavio je redizajnirane bežične blutut slušalice i prve unapređene modele prenosivih računara kompanije koji su sa Intelovih procesora prešli na čipove sopstvenog dizajna. 

Erpods slušalice treće generacije

Nove „Eplove" slušalice (AirPods) karakteriše dizajn skupljeg modela "AirPods Pro", ali sa nešto kraćim ručicama i prostorom za kontrolne dugmiće. Takođe, nemaju silikonske vrhova slušalica niti aktivno uklanjanje buke.

Treća generacija „Erpod" slušalica ima poboljšane zvučnike za bolji kvalitet zvuka, duži radni vek baterije koji daje do šest sati reprodukcije i redizajnirano kućište za punjenje sa "MagSafe" bežičnim punjenjem.

Slušalice takođe podržavaju funkciju zvuka za filmove, TV i muziku (audio surround) i imaju prilagodljivi ekvilajzer sličan onom kod modela "AirPods Pro".

Nove slušalice koštaće 169 funti u Velikoj Britaniji, odnosno 179 dolara u SAD, a isporučivaće se od 26. oktobra.

Zvezde večeri: unapređeni MacBook Pro računari

Dugo očekivani Mekbuk pro (MacBook Pro) uređaji predstavljaju najveću promenu u „Eplovoj" vrhunskoj liniji laptopova od 2012. godine i odbacuju OLED Touch Bar ekran predstavljen 2016. godine, koji se pokazao nepopularnim kod korisnika skupljih verzija.

Prenosivi računari imaju veće ekrane od 14,2 inča ili 16,2 inča sa znatno manjim okvirima i otvorom poput onog na ajfonu za dodatu veb-kameru. Oba ekrana imaju miniLED i tehnologiju ProMotion od 120 herca za poboljšanu osvetljenost, kao i podršku za HDR (visoki dinamički opseg) i „glatkije" animacije.

Dolazak novih Mekbuk pro modela označava i povratak različitih portova na „Eplove" laptopove, uključujući tri Thunderbolt porta, HDMI, slotove za SD kartice i MagSafe 3 sistem za magnetno punjenje, koji je do 2016. bio omiljeni među korisnicima.

Telo novih laptopova napravljeno je od 100 odsto recikliranog aluminijuma.

U ovim uređajima, koji stižu na tržište krajem oktobra, nalaziće se „Eplovi" novi M1 Pro i Max čipovi, koji nadograđuju uspeh M1 procesora.

Novi čipovi imaju 10-jezgrene procesore koji su do 70 odsto brži od M1 i 16 ili 32-jezgrene grafike, u zavisnosti od verzije. Čipovi podržavaju do 64 gigabajta memorije i imaju značajno duži vek trajanja baterije do 21 sat reprodukcije video-zapisa, uz mogućnost brzog punjenja.

Programeri su među najzahtevnijim korisnicima računara, kao i kreativci koji barataju materijalima za filmove i TV, biće potrebno mnogo da bi takvi korisnici bili ubeđeni da ostave svoje starije Mek modele i računare sa Intelovim procesorima.

Modeli Mekbuk pro od 14 i 16 inča koštaće od 1.899 funti (1.999 dolara) i 2.399 funti (2.499 dolara) i isporučivaće se od 26. oktobra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво