Читај ми!

Električni mercedes G-vagen – jedan od najstarijih terenaca na svetu

Moderan automobilski svet ubrzano grabi ka tehnološkim dostignućima i električnim vozilima. Na taj korak se odlučila i Kompanija Mercedes: priprema električni „mercedes G-vagen” koji bi trebalo da se pojavi na tržištu u naredne dve godine.

Električna G-klasa debitovala je na sajmu Minhenu. Ideja nije nova, jer je Mercedes najavio da će transformisati električni SUV model.

Električni „G-vagen” nije izgubio svoj čuveni dizajn kocke koji se nije mnogo promenio od prvog proizvedenog modela 1979. godine. Mercedes je svom poznatom modelu dodao LED farove, umesto da menja njihov oblik. EQG više nema tradicionalnu rešetku, dobio je crnu ploču sa osvetljenim zaobljenim kvadratima koji stvaraju izgled rešetke i dodaju trodimenzionalnost čuvenom amblemu.

Okruga svetla nalaze se na ogledalima, a krovni nosač je takođe dobio integrisano osvetljenje. Bočne strane automobila imaju svetlosne trake, dok zadnji deo izgleda veoma slično tradicionalnoj G-klasi, bez držača rezervnih guma koji je zamenjen kutijom koja se može zaključati i može držati kabl za punjenje.

Naravno, sama kutija je osvetljena LED svetlom. Srećom, točkovi nisu dobili nikakvo osvetljenje.

Iz Mercedesa tvrde da EQG nije izgubio snagu i terenske sposobnosti. Još uvek ima istu šasiju.

Elektrificirani model dobio je nezavisno oslanjanje prednjih točkova i osovinu za zadnje. Brend je svakom točku posvetio po jedan elektromotor, kako bi mu dao fleksibilnost 4VD, što znači da mu ne trebaju diferencijali sa bravama.

Elektromotori su poznati po niskom obrtnom momentu, što bi trebalo da eliminiše potrebu za menjačem malog dometa. Iz Mercedesa tvrde da se radi na „promenljivom dvostepenom menjaču".

Detalji o napajanju, bateriji, opsegu prelaza i performansama još nisu otkriveni, ali svakako jedva čekamo da ih čujemo. Možda, sa nešto manje LED osvetljenja.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво