Читај ми!

Vrednost bitkoina skočila uprkos najavama ograničenja transakcija

Najava platforme „Bajnens“ da će uvesti ograničenja za kriptovalute nije se odrazila negativno na vrednost bitkoina, naprotiv – skočila je 7,2 odsto.

Platforma za razmenu kriptovaluta Bajnens samo što je najavila da će uvesti dodatne limite za virtuelni novac, a vrednost bitkoina iznenadila je sve.

Najpopularnija kriptovaluta na svetu povratila se nakon pada u utorak i povećala vrednost za 7,2 odsto. Kriptovaluta eter takođe je zabeležila povećanje prometa od četiri odsto.

Ovakav rast vrednosti virtuelnih valuta primećen je nakon što je najveća svetska berza za kriptovalute, platforma Bajnens, najavila da će smanjiti dnevna povlačenja za nove korisnike sa trenutna dva na 0,06 bitkoina.

„Da bi se dodatno obezbedila trajna sigurnost svih korisnika Bajnensa, biće uspostavljena nova ograničenja povlačenja za one koji su završili samo osnovnu verifikaciju računa. Ova promena stupa na snagu odmah za registracije novih naloga, a za postojeće korisnike počeće da se primenjuje u fazama, počev od 4. avgusta, a zaključno sa 23. avgustom“, navodi se na nalogu na Tviteru platforme Bajnens.

Cena bitkoina varirala je tokom protekle nedelje, nakratko dostigavši 40.000 dolara tokom vikenda, što je maksimum nakon više od mesec dana opadanja vrednosti.

Dodatne potrese donele su glasine da gigant u elektronskoj trgovini „Amazon“ planira da prihvati plaćanje kritovalutama.

Bitkoin je pretrpeo udarac i kada je „Amazon“ u utorak demantovao pomenute navode, ali se od tada konstantno oporavlja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво