Читај ми!

Ima li privreda boljeg slugu od interneta?

Čitavu prošlu godinu obeležila je globalna kriza koja je negativno uticala na privredu. Pandemija i dalje traje, ali nas je turbulentna 2020. ipak naučila nekim lekcijama i naoružala iskustvima koja možemo da primenimo u ovoj – godini koja ne obećava da će biti manje turbulentna od prethodne.

Neretko krize poguraju napredak u određenim oblastima, pa je tako i ova ubrzala digitalizaciju i podstakla vlade i privrede širom sveta da u kratkom roku stave brojne digitalne servise u upotrebu. Ključ digitalizacije je, naravno, internet.

Godinu dana nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pandemije koja je okovala i skoro zaustavila svet, vreme je da se rekapitulira uloga onog što je omogućilo da se stvari ipak kreću – interneta.

Internet kao sluga i gospodar tokom pandemije koronavirusa tema je oko koje je koncipiran program ovogodišnje konferencije DIDS (Dan internet domena Srbije). Konferencija koju od 2010. godine organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), jedna je od najznačajnijih konferencija o internetu na našim prostorima, a ove godine biće u potpunosti realizovana u digitalnom formatu.

Program konferencije počinje 17. marta u 10 časova, prisustvo konferenciji je besplatno uz registraciju na sajtu dids.srb.

„Onlajn štedi vreme i resurse, ali ne samo u pogledu komunikacije. Onlajn nudi mogućnost da prevaziđemo i prostorne i vremenske prepreke. Pandemija nam je pokazala sve mogućnosti i svu snagu interneta“, objašnjava Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS, organizatora konferencije.

Prema njegovim rečima, internet je nesumnjivo pomogao da, od kako je počela pandemija, veliki broj biznisa koliko-toliko sačuva kontinuitet poslovanja, a sve zahvaljujući upotrebi digitalnih tehnologija i servisa, ali i domišljatosti samih kompanija koje su ih na najrazličitije načine koristile.

„Zato na ovogodišnjem DIDS-u razgovaramo upravo o lekcijama koje su biznisi naučili tokom pandemije i o tome kako su koristili snagu interneta za adaptaciju na nove i iznenadne okolnosti. I sama konferencija je rezultat prilagođavanja na aktuelne okolnosti, jer će biti realizovana bez fizičkog prisustva publike“, rekao je Đukić i dodao da biznisi nisu mogli da čekaju bolje vreme da nude svoje usluge i proizvode, već su se oslonili na internet da im u tome pomogne, pa tako ni DIDS ne može da čeka drugačije okolnosti.

Uz kvalitetne predavače i paneliste, i otvorene kanale komunikacije za publiku, organizator će se postarati da posetioci odu sa konferencije, tj. sa dids.srb sajta, bogatiji za nova iskustva i upotrebljiva znanja.

Skoro šest sati programa  

Gotovo šest sati programa biće emitovano uživo iz studija, a publika će pratiti prenos na dids.srb. Čak 17 domaćih i inostranih predavača i panelista razmatraće kako da preduzeća iskoriste prednosti interneta u poslovanju, imajući u vidu da je omogućio transformaciju poslovnih procesa i navika.

Biće reči o tome kako su mali proizvođači uz pomoć interneta došli do novih kupaca i širili horizonte svog poslovanja, a ceo tematski blok biće posvećen trendovima rasta, ali i perspektivi elektronske trgovine u Srbiji.

Publika će imati prilike da sluša predavanja o novim digitalnim trendovima, rastu registracije domena kao pokazatelju ubrzane digitalizacije privrede, promenama u komunikaciji i budućim komunikacionim trendovima, ali i mračnoj strani korisničkog iskustva na internetu.

Pristup prenosu konferencije, četu i platformi za nagradne igre imaće samo korisnici koji su se prethodno registrovali na dids.rs. Registracija je besplatna i traje do 16. marta u 17 časova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво