Читај ми!

Kako da kupujete prosto skenirajući QR kod

U izlogu prodavnice ugledali ste proizvod i želite odmah da ga kupite, ali je radnja zatvorena. Ili ste proizvod videli na bilbordu, u časopisu, a ne biste čekali na kupovinu. Odnevno i za to postoji rešenje – dovoljno je samo da skenirate Kju-Ar kod i proizvod je vaš. Kako – objasnio je gost Jutarnjeg programa, inženjer elektrotehnike Sava Živanović.

Aplikacija SnaPi funkcioniše tako što fotografišete Kju-Ar kod proizvoda (QR) i potvrdite da želite da kupite proizvod. Telefon onda stupa u kontakt sa serverom prodavca, prepoznaje da li je taj proizvod ili usluga na raspolaganju i ako jeste kliknete i vi šaljete sve informacije o tome kome i gde treba da isporuči, objašnjava Živanović.

Podaci o karticama pohranjuju se na serverima, koji su obezbeđeni i na kojima zakonski dozvoljeno da se čuvaju.

„Ukoliko neko želi nešto da kupi mi te podatke raspoređujemo – prodavcu podatke o tome kome da isporuči, banci šaljemo zahtev da se izvrši nalog za plaćanje“, navodi inženjer elektrotehnike.

Na ovaj način trgovina je, dodaje, mnogo lakša i veoma bezbedna.

„Podaci se dele samo sa onima kojima su neophodni. Na taj način olakšavamo proces i samim firmama jer one ne moraju više da se bave bezbednošću podataka“, kaže Živanović.

Što se korisničkih podataka tiče, aplikacija prilikom registracije prvo proverava telefonski broj, a korisnik posle toga unosi podatke za plaćanje. Korisnici mogu da unesu svoje ime i adresu, a ako to ne žele, onda će prodavac sa njima stupiti u kontakt preko broja telefona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи