Читај ми!

Sonijeva drumska električna vizija uskoro postaje realnost

„Soni“ kao jedan od najvećih svetskih brendova za proizvodnju TV i audio opreme priprema svoj prvi automobil. On, kako kažu stručnjaci iz Japana, mora biti po kvalitetu u rangu ove korporacije, a bolji bar za nijansu od konkurencije i prihvatljiv po ceni da ga može kupiti svako.

„Sonijev“ prvi električni automobil, koncept nazvan „vižon-S“ (Vision-S), predstavljen je pre godinu dana. Iz japanske kompanije su tada pojasnili da je reč o konceptu kome je cilj da prikaže njihove mogućnosti i testira tehnologije za autonomna i električna vozila.

Ovih dana austrijskim drumovima kruži nemaskirani „soni“ što znači da se sprema da veoma brzo bude uveden u serijsku proizvodnju.

„Inženjeri su naporno radili na novim tehnologijama, senzorima i kamerama za autonomnu vožnju. Posebnih senzora za automatsku vožnju, prema novim informacijama, ukupno ima čak 40“, kaže Kazai Hirava iz „Sonija“.

Od konkretnih karakteristika „Soni“ se pohvalio sa dva elektromotora ukupne snage 536 KS, ubrzanjem od 0 do 100 kilometara na čas za 4,8 sekundi i maksimalnom brzinom od 240 kilometara na čas.

„Mi želimo jeftino i ekološki prihvatljivo vozilo koje ima autonomnu vožnju. Ono je namenjeno milenijalcima i u njemu ima puno zabavnih sadržaja i iznenađenja“, navodi Hirava.

Testiranja na javnim saobraćajnicama Austrije na kojima „Soni“ s partnerima želi da proveri vlastitu tehnologiju i sigurnosna rešenja ugrađena u ovaj automobil.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво