Читај ми!

Šta sve može da snimi i slika novi „Sonijev" dron

Kompanija „Soni“ predstavila je svoj inovativni „Erpik“ dron, koji može nositi „alfa“ kameru na podesivom osloncu i snimati video materijale i fotografije iz vazduha.

Tehnološki gigant svoju pažnju u novije vreme, u smislu proizvodnje, usmerava na dronove, lansirajući novu izdvojenu marku "Erpik".

Za „Erpik" navode da je u pitanju najmanja klasa bespilotnih letelica koja može biti opremljena „Sonijevim" sistemom „alfa". 

U kompaniji „Soni" se nadaju da će novi dronovi podržati kreativnost autora video zapisa, a u daljem razvoju i poboljšanju performansi dronova, u potrazi su i za saradnicima.

„Soni" je „Erpik" predstavio na Sajmu potrošačke elektronike ove nedelje.

„'Erpik' će podržati kreativnost autora video snimaka u najvećoj mogućoj meri, sa ciljem da doprinese daljem razvoju industrije zabave, kao i poboljšanoj efikasnosti i uštedi u različitim industrijama. Novi dronovi će imati najviši nivo sigurnosti i pouzdanosti", naveli su u kompaniji.

Model koji je prikazan na sajmu, ima moderan dizajn i dva produžetka trapa koji se po potrebi pokreću u različitim smerovima tokom leta.

Dron je opremljen „alfa" sistemom i pravi visokokvalitetne fotografije i snimke. Let mu je stabilan, a ima i sve mogućnosti za dinamično snimanje i slikanje.

Iako su ostali detalji o dronu ograničeni, kompanija je objavila video materijal sa dronom „u akciji". Dron je pratio i snimao futurističko vozilo u pokretu.

Soni tek treba da objavi koliko će dron koštati ali i kada će biti dostupan za kupovinu.

Kamere "alfa" koštaju od 449 do 4.800 funti, što ukazuje da bi dronovi mogli biti prilično skupi.

Osim novih dronova, „Soni" planira da pokrene novo preduzeće namenjeno profesionalnoj fotografiji i video produkciji na proleće 2021. godine.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво