Читај ми!

Svet ostao bez Guglovih aplikacija na sat vremena

Posle nezapamćene, skoro jednočasovne blokade u radu, Guglove aplikacije i platforme su se vratile u funkciju. Ne uključujući sam pretraživač, elektronska pošta Džimejl, Mape, Gugl drajv i platforma Jutjub nisu radili. Gugl mit i Guglova učionica takođe nisu radili, zbog čega je bila onemogućena onlajn nastava.

Nešto pre pre podneva (13 časova po našem vremenu) serveri u Velikoj Britaniji počeli su da prijavljuju greške pri poseti.

Širom sveta problema je bilo sa Gugl drajvom, Androidovim Plej storom, Mapama i drugim aplikacijama i platformama.

Budući da se za nastavu u školama i na fakultetima najvećim delom koriste Gugl mit i Guglova učionica, mnogo je korisnika koji su bili pogođeni prekidom onlajn nastave.

Prema podacima sajta Down Detector, više od 12.000 korisnika Jutjuba je prijavilo probleme samo sa ovom aplikacijom. 

Pretraživač je sve vreme bio u funkciji. 

Korisnici servisa Google Docs mogli su da pristupe podacima samo ako su ranije koristili oflajn sinhronizaciju.  

Iako Guglove platforme i aplikacije ponovo rade, još nije jasno šta je izazvalo prekid.

Ovako velike bokade u radu Guglovih sistema su izuzetno retke. Problem sa serverima koji je izazvao prekid rada u SAD uzdrmao je korisnike u junu prošle godine.

Tada je uzrok bila promena setovanja servera koja je trebalo da pokrene uređaje u određenom regionu, ali se ispostavilo daje uticalo na rad mnogo većeg broja.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи