Читај ми!

F-35 uspešno izveo prvi supersonični test nove nuklearne bombe

Američka nacionalna laboratorija Sandija, u saradnji sa Nacionalnom laboratorijom Los Alamos i američkim vazduhoplovstvom, uspešno je testirala integraciju nove B61-12 nuklearne gravitacione bombe i višenamenskog lovca F-35A.

Na objavljenom snimku se može videti jedan od probnih preleta tokom kojeg je prvi put bačena inertna verzija bombe iz aviona koji putuje brže od zvuka.

Supersonični test sproveden je u avgustu na poligonu Tonopa u Nevadi, koji se koristi za probe različitih nuklearnih i drugih oružja. 

F-35A je izbacio bombu B61-12 sa visine od 3.200 metara, a projektilu je trebalo 42 sekunde da pogodi metu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се