Čitaj mi!

„Snepčet“ nudi milion dolara dnevno za najzabavniji snimak

Kako bi zaustavili egzodus svojih korisnika na aplikaciju za deljenje video-snimaka „Tik-Tok“ vlasnici „Snepčeta“ nude nagradu od milion dolara dnevno za najzabavniji „snep“.

Skoro svakoga ko se bavi kačenjem raznih sadržaja na internet privlači pomisao da bi zbog toga jednog dana mogao da postane slavan. Ipak, aplikacija Snepčet je od skoro počela mnogo direktnije da ohrabruje korisnike da kače slike i snimke, tako što im nudi deo novčane nagrade od milion dolara.

Cilj ovakvog sistema nagrađivanja najpopularnijih sadržaja na aplikaciji jeste da bi se sprečio masovan prelazak korisnika sa Snepčeta na njihovog najjačeg konkurenta, Tik-Tok.

Predviđeno je da će ova nova komponenta, nazvana Spotlajt, u potpunosti promeniti način na koji korisnici aplikacije pronalaze nove sadržaje. Pored toga, Snepčet postaje društvena mreža koja je, i do sada, uložila najviše truda da podeli zaradu sa svim korisnicima, a ne samo sa nekolicinom najpoznatijih.

Spotlajt će omogućiti korisnicima da, u skladu sa svojim pojedinačnim afinitetima, na jednom mestu pronađu najzanimljivije sadržaje od cele zajednice“, glasi Snepčetova izjava za javnost.

„Da bismo slavili i nagrađivali kreativnost naše zajednice, svakog dana ćemo korisnicima čiji se saržaji pokažu kao najbolje na Spotlajtu deliti deo novčane nagrade od milion dolara, makar do kraja godine“, poručuju iz Snepčeta.

Kompanija se odlučila na ovaj potez nakon što su analitičari primetili da korisnici svoje video-snimke i slike napravljene uz pomoć filtera i efekata za Snepčet dele na drugim mrežama, kao što su Tik-Tok i Jutjub, gde sakupe i većinu pregleda, umesto da ih dele upravo na Snepčetu.

Korisnički interfejs Spotlajta podsećaće na stranicu „Za vas“ na Tik-Toku, ali mehanizam koji će Spotlajt koristiti ispod haube mnogo je drugačiji. Korisnici će morati da eksplicitno naglase da žele da okače svoj sadržaj na Spotlajt, uz mogućnost da sakriju informacije o svom profilu, ukoliko se plaše neželjene pažnje koja dolazi uz slavu na internetu.

Anonimnost takođe omogućava Snepčetu da promoviše Spotlajt kao meritokratiju u kojoj pređašnja slava ne znači mnogo.

Na izbor snimaka koje korisnici vide neće uticati to koga prate na platformi, a novi snimci od nekoga sa milionima pratilaca i novog korisnika sa malim brojem pratilaca naići će na iste prepreke na putu do viralne slave.

Kompanija se nada da će takav pristup sprečiti popularne korisnike da žive na staroj slavi i izbacuju mediokritetni sadržaj, kao i da će ohrabriti obične korisnike da proizvedu najzabavniji video-materijal.

Za to će se pobrinuti i fond od milion dolara. Druge platforme, poput Tviča i Jutjuba, imaju dogovore sa tvorcima najpopularnijih sadržaja o deljenju zarade, ali zahtevaju određen nivo internet slave.

Umesto toga, Snepčet obećava da će tvorac bilo kojeg snimka koji postane popularan, oko 100.000 pregleda dnevno, dobiti svoj deo novca iz dnevnog fonda od milion dolara.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 25. nov 2020, 10:32) - anonymous [neregistrovani]

10 sekundi slave

Proci ce i ta (xyz)manija kao i mnoge koje smo vidjeli i sahranili. Doci ce nesto novo, ne sekiraj se za sudbinu covjecanstva.

(utorak, 24. nov 2020, 14:47) - Kalesu [neregistrovani]

Tik tokomanija

Tik tok je postao popularan, najverovatnije, zbog mnogo liberalnije moderacije, u odnosu na druge. Zato je i postao leglo raznih gluposti i "izazova" opasnih po život i zdravlje, a na njemu ima dosta dece, nesvesne opasnosti a željne instant slave.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">