Читај ми!

Muzika na Instagramu od sada i u Srbiji

Korisnici društvene mreže Instagram u Srbiji odnedavno mogu da koriste funkciju „Muzika“ koja im omogućava da u svoje „priče“ dodaju pesmu kako bi bolje dočarali doživljaje svojim pratiocima.

Funkcija „Muzika“ (Instagram Music) dostupna je od juna 2018. godine, ali je bila omogućena samo za korisnike u određenim zemljama.

Kako navode iz Instagrama, funkcija „Muzika“ daje mogućnost korisnicima da u okviru svojih „priča“ (Stories) dodaju prateću pesmu koja će doprineti izražavanju njihovih osećanja.

„Priče“ su popularne objave na Instagramu koje su dostupne 24 sata od trenutka objavljivanja, a ukoliko su važne za korisnike, imaju mogućnost da ih zadrže i nakon tog perioda.

Ističu da oko četiristo miliona korisnika Instagrama svakodnevno objavljuje „priče“ i da rade na tome da korisnicima omoguće nove načine za približavanje svojim prijateljima i pratiocima.

Korisnici Instagrama funkciju „Muzika“ mogu da pronađu u opcijama, nakon što naprave fotografiju ili snime video-zapis za svoju „priču“.

Nakon toga, pojaviće se polje za pretragu u kojem mogu da ukucaju naslov pesme koju žele da dodaju ili ime izvođača.

Kada odaberu željenu pesmu, korisnici mogu da odaberu deo pesme koji im najviše odgovara, u trajanju do 15 sekundi.

Ukoliko je tekst pesme dostupan, moguće je odabrati opciju da se reči pesme prikazuju u okviru „priče“. 

Iz Instagrama navode da se pesme svakodnevno dodaju u njihovu fonoteku, a da korisnici Eplovih uređaja imaju mogućnost da pesmu odaberu i pre nego što načine fotografiju ili video-zapis.

Instagram je nedavno proslavio deset godina postojanja i tom prilikom su korisnicima iz te kompanije najavili promene u narednim mesecima. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво