Читај ми!

Soni konačno objasnio kako će na plejstejšnu snimati glasovno ćaskanje

Iz kompanije „Soni“ su konačno dali potpuno razjašnjenje upozorenja koje su korisnici dobili posle poslednjeg ažuriranja „plejstejšna 4“ da će njihovo glasovno ćaskanje biti snimano.

Obaveštenje koje je stiglo posle nedavnog ažuriranja „plejstejšna 4“ pod brojem 8.00 upozorava korisnike da njihovo glasovno ćaskanje „može biti snimljeno“ i dostavljeno kompaniji „Soni“, kao da i samo korišćenje usluge glasovnog ćaskanja podrazumeva da su dali pristanak.

„Molimo vas imajte na umu da glasovno ćaskanje tokom igre može biti sniljeno i dostavljeno kompaniji od strane drugih učesnika“, stoji u poruci. „Samim učešćem u ćaskanju, prihvatate da budete snimljeni“.

Zbog ovog upozorenja mnogi korisnici su se uspaničili misleći da „Soni“ sada može da prisluškuje njihove privatne razgovore koje vode tokom igre.

Mada su iz „Sonija“ detaljno objasnili šta će se sve promeniti posle poslednjeg ažuriranja, nije pomenuto novo pravilo ili mogućnost da razgovori budu snimljeni, a samim tim nije bilo jasno šta upozorenje znači.

Međutim iz „Sonija“ sada kažu kako se upozorenje odnosi na posebnu funkciju koja će stići sa „plejstejšnom 5“, kada ta konzola bude predstavljena sledećeg meseca.
Tek na novoj konzoli korisnici će imati mogućnost da snime razgovor sa drugim ljudima tokom ige i pošalju ga kompaniji.

Navodno, to treba da im omogući da pošalju dokaz o bilo kakvoj zloupotrebi ili kršenju pravila, tako da kompanija može da pregleda snimke i eventualno kazni prekršioce.

Nije data nikakva konkretna informacija o tome kako će ta funkcija raditi, na primer, da li će igrač biti upozoren da druga strana snima razgovor.

Objašnje o promenama je dodato naknadno u objavi na blogu koja je najavljivala šta donosi novo ažuriranje.

„Posle ovog ažuriranja, korisnici će videti obaveštenje da glasovno ćaskanje može biti snimljeno. Iskačuće obaveštenje koje sada vidite na svojim 'plejstejšnima 4', služi da vam skrene pažnju da će saigrači koji će koristiti 'plejstejšn 5', moći na svojim konzolama da snime ćaskanje“, stoji u obrazloženju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи