Sat otkucava – Vašington zabranjuje skidanje Tik-Toka i Vi-četa

Američko ministarstvo za trgovinu objavilo je detalje potpune zabrane aplikacija „Tik-Tok“ i „Vi-Čet“. Od 20. septembra, pomenute aplikacije više neće moći da se daunlouduju u SAD, a „Vi-Čet“ takođe neće moći da se koristi.

Osim toga, Tik-Tok će biti potpuno zabranjen 12. novembra, što je priličan ustupak od strane američke administracije.

Ne samo da će Tik-Tok raditi i posle američkih predsedničkih izbora zakazanih za 3. novembar, već će imati skoro dva meseca vremena da uobliči i kompletira složen dogovor sa kompanijom „Orakl“ koja treba da preuzme sve aktivnosti aplikacije na tržištu SAD.

„Današnji potez pokazuje još jednom da će predsednik Tramp učiniti sve u svojoj moći da garantuje nacionalnu bezbednost i zaštiti Amerikance od pretnji kineske Komunističke partije“, rekao je ministar trgovine SAD Vilbur Ros.

Prema njegovim rečima, preduzeti su značajni potezi u borbi protiv kineskog malicioznog prikupljanja ličnih podataka američkih građana.

Prvi deo mera stupa na snagu 20. septembra i podrazumeva zabranu skidanja obe aplikacije sa virtuelnih prodavnica, kao i zabranu funkcionisanja Vi-Četa.

Drugi deo mera biće na snazi od 12. novembra kada će Tik-Toku biti zabranjen rad ukoliko ne postigne dogovor sa kompanijom „Orakl“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 18. sep 2020, 21:37) - anonymous [neregistrovani]

Maliciozno-benigno

Koja je razlika između kineskog malicioznog prikupljana podataka i benignog prikupljana podataka od strane Youtuba, facebuka, Googla...?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">