„Moto g9 plej" – telefon snažan na svim poljima

„Motorola“ predstavlja novi „moto g9 plej“ (moto g9 play) telefon za koji tvrdi da je dizajniran da isporuči snagu na svim poljima. Dolazi sa glavnom kamerom od 48 megapiksela i baterijom od 5.000 miliamperčasova.

Telefon je opremljen „Kalkomovim“ Snepdregon 662 procesorom. U saopštenju kompanije se tvrdi da je taj čip napravljen tako da isporučuje povećane brzine rada i da pruža zavidne performanse.

Multitasking ne bi trebalo da predstavlja problem ni zbog četiri gigabajta RAM memorije.

Veoma bitna stavka je i sistem sa tri kamere. Glavni senzor ima 48 megapiskela i dolazi sa „kvad piksel“ (Quad Pixel) tehnologijom, noćnim modom i velikim otvorom blende (1,7).

Dubinski senzor radi zajedno sa glavnom kamerom kako bi automatski zamaglio pozadinu slike. Tu je i makro kamera za fotografisanje objekata izbliza.

Ono što upada u oči svakako je moćna baterija od 5.000 miliamper časova. „Motorola“ tvrdi da to omogućava 83 sata strimovanja muzike, 16 sati gledanja snimaka, ili 13 sati surfovanja internetom.

Brzi punjač omogućava dva sata korišćenja telefona nakon samo nekoliko minuta punjenja.

„G9 plej“ je opremljen MaxVision HD+ ekranom dijagonale 16,5 centimetara (6,5 inča).

Novi „Motorolin“ uređaj ima 64 gigabajta interne memorije, a moguće je i ubaciti karticu kapaciteta do 512 gigabajta.

Novina je posebno dugme za Gugl asistenta na bočnoj ivici telefona.

„Motorola“ je poznata po čistom Android iskustvu, pa ni ovaj model nije u tome izuzetak, pa će korisnici uživati u fabričkom Android 10 operativnom sistemu.

U saopštenju se navodi da će „moto g9 plej“ u Srbiji biti dostupan početkom septembra u nekoliko boja po preporučenoj ceni od 20.990 dinara.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво