Kako izgleda kad vam uslugu pruži Ruskinja-robot

U Permu u Rusiji, u matičnoj službi radi robot-službenica. Humanoidni robot na šalteru može da izdaje dokumenta kao što su uverenja o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koja se u Rusiji koriste pri obavljanju određenih administrativnih procedura.

Humanoid, duge plave kose i smeđih očiju, služi klijentima u Permu, gradu udaljenom 1.100 kilometara istočno od Moskve. 

Za sada pomaže samo u izdavanju potvrda koje svedoče o tome da ljudi imaju čistu krivičnu evidenciju i nemaju evidenciju o upotrebi droga, dokumenta koja su potrebna u Rusiji za dovršavanje različitih pravnih transakcija.

Robot je dizajniran tako da "liči na prosečnu Ruskinju", saopštila je kompanija koja stoji iza projekta "Promobot".

Njegove crte lica generisane su veštačkom inteligencijom na osnovu analize izgleda nekoliko hiljada žena, prenosi Rojters.

Robot, koji nosi uniformu matične službe, belu košulju i smeđi prsluk, može da napravi više od 600 ljudskih izraza lica pomerajući oči, obrve i usne i druge mehaničke mišiće prekrivene veštačkom kožom, naveli su iz "Promobota".

Robot takođe može da postavlja i odgovara na neka opšta pitanja i povezan je sa skenerom i štampačem.

Takođe ima pristup bazi podataka sa dokumentima i u potpunosti zamenjuje zaposlenog u kancelariji matične kancelarije, rekao je šef kancelarije matične službe Leonid Gromov.