I ležanje i distanca u ekonomskoj klasi u avionu? Moguće!

Uprkos tome što je koronavirus desetkovao avio-industriju, putovanje avionom u velikom obimu vratiće se pre ili kasnije. Mogućnost potpunog opružanja i u ekonomskoj klasi san je mnogih, a njegovo ostvarenje stiže brže nego što se iko nadao, možda upravo zbog novog virusa, to jest neophodne distance.

Dugi letovi u ekonomskoj klasi nisu baš prijatni za one koji ne vole ili ne smeju da sede više sati. Na sreću, dizajneri neprekidno rade na poboljšanju uslova u avionskom saobraćaju.

Američko start-ap preduzeće "Zephyr Aerospace" predstavilo je rešenje koje putovanje avionom čini mnogo udobnijim u ekonomskoj klasi omogućivši im da legnu, piše Bord panda.

„Sedišta u avionima uglavnom se nisu menjala još od sedamdesetih godina prošlog veka. Čak 99 odsto sedišta u ekonomskoj klasi je napravljeno tako da je spavanje neudobno. Nemoguće ih je spustiti da putnik može da legne, što narušava zdravlje ukoliko traje dugo“, navodi se u objašnjenju na sajtu "Zephyr Aerospace"-a.

Avio-kompanije, navodi tim ovog preduzeća, pokušavaju da opravdaju više cene karata uvodeći obroke, mogućnost veće količine prtljaga, ali istraživanja pokazuju da bi te pogodnosti 70 odsto putnika bez mnogo dvoumljenja zamenilo za mogućnost da legnu i odspavaju opruženi tokom leta.

Dizajn koji predlaže ovo preduzeće nudi komfor i prvatnost: „Putnicima bi na raspolaganju bio izbor da legnu potpuno opruženi, da sede uobičajeno ili sa podignutim nogama“.

Ovakva odvojenost putnika korisna je i za vreme pandemija, to jest mera koje podrazumevaju socijalnu distancu zbog sprečavanja širenja virusa.  

Avio-kompanije uz ovakve odeljke imale bi mogućnost kupovine i dodatne opreme: zavese za zamračivanje, OLED displeje, obloge za sedišta od memorijske pene...

Prostor koji bi bio žrtvovan zarad ovakvog konfora u ekonomskoj klasi bio bi nadoknađen dodatnim nivoom iznad – poput kreveta na sprat.

Na sličnu ideju došli su i u čuvenoj animiranoj seriji Simpsonovi, što je još jednom izazvalo priče o proročkim sposobnostima autora crtaća. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво