„Epl“ gasi i prati ukradene „ajfone“

Zajedno sa drugim proizvođačima tehnološke opreme, odeće i obuće, „Eplove“ prodavnice našle su se na spisku najpoželjnijih kada su i pitanju pljačkanja tokom protesta koji duže od nedelju dana traju u SAD.

Kao odgovor na to, kompanija je zatvorila sve prodavnice u SAD, tek što ih je otvorila nakon jenjavanja pandemije koronavirusa.

Međutim, „Epl“ ima još par trikova. Sve one koji su ukrali „ajfone“ i njihove druge uređaje ili one koji su te telefone kasnije kupili čeka iznenađenje. Čini se da ukradeni „ajfoni“ ne rade i mogu da budu praćeni, bilo od strane „Epla“ ili policije.

Oni koji su se na bilo koji način našli u vlasništvu ukradenog ajfona, bilo pljačkom ili tokom preprodaje, otkrili su da su telefoni automatski onesposobljeni i da su se na ekranima pojavile poruke: „Molimo vas vratite u 'Epl' prodavnicu. Uređaj je onesposobljen i praćen. Lokalne vlasti su obaveštene.“

I dalje se ne zna tačan broj ukradenih telefona.

„Epl“ je poznat po tome da koristi posebnu verziju svog operativnog sistema na telefonima za demonstraciju u prodavnicama, i ti „demo-ajfoni“ se automatski onesposobljavaju čim izađu iz dometa vaj-faj mreže prodavnice.

Osim toga, „Epl“ već nudi korisnicima službu FindMy (Pronađi moj), koja omogućava praćenje izgubljenih ili ukradenih uređaja putem iCloud naloga.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво