„Tesla“ usred bela dana pravo u prevrnuti kamion, neverovatan neuspeh auto-pilota

Na auto-putu na Tajvanu odigrala se, najblaže rečeno, čudna situacija kada se „tesla model 3“ zakucao u kamion, koji je već neko vreme ležao prevrnut na strani. Nekim čudom, vozač je prošao bez povreda.

Snimak, koji se prvo pojavio na društvenim mrežama, pokazuje kako električni automobil „tesla model 3“ ide unutrašnjom trakom auto-puta i ne skreće sa svoje putanje iako se ispred njega nalazi već prevrnuti kamion.

Kako su naveli tajvanski mediji, kamion koji je nosio povrće prevrnuo se kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Dok je vozač stajao sa strane puta i čekao da stigne šlep-služba, „tesla model 3“ je naišao i, uprkos tome što se kamion nalazio nasred puta i vidljivost je bila odlična, nimalo ne menjajući smer ili brzinu udario pravo u kamion.

Iz svega priloženog čini se da vozač „tesle“ nije obraćao pažnju na put već se uzdao u autopilota, za koji se i ranije dešavalo da ima probleme u detektovanju velikih nepokretnih objekata ispred vozila.

U „tesli“ je u trenutku sudara bio samo vozač, koji je nekim čudom i dobrim sigurnosnim sistemom prošao bez povreda.

broj komentara 37 pošalji komentar
(nedelja, 07. jun 2020, 10:52) - anonymous [neregistrovani]

Konkurencija je čudo

Treba "TESLU" eliminisati, barem sa tog tržišta.
Kamion prevrnut bez oznake!

(petak, 05. jun 2020, 20:28) - anonymous [neregistrovani]

Auto pilot

Па јесте за дебиле аутопилот. Ово је евидентно да они који купују аутомобиле са овом технологијом толико верују у сигурност система да постају опасност на путевума. Блебећу са мобилним и буље у екране а да и не обраћају пажњу док умишљају да возило вози само.

(petak, 05. jun 2020, 12:38) - anonymous [neregistrovani]

ABS...?

Ne umem da gledam ali umem da brojim... POMERIO KAMION 2 ISPREKIDANE LINIJE.
Po tebi ispade da je bolji ABS imala dedina LADA.

(četvrtak, 04. jun 2020, 19:10) - Рк [neregistrovani]

Радар

Па зар софтвер за аутоматско управљање не користи и радар за откривање препрека на путу? Ако је заказао визуелни контакт софтвера са препреком, радар сигурно не би омануо јер камион има масивну челичну шасију на коју би радар морао да реагује.

(četvrtak, 04. jun 2020, 12:01) - Naše Ime [neregistrovani]

Naslov

ABS je odradio, ko ume da gleda!

(sreda, 03. jun 2020, 22:27) - Lazic Rajko [neregistrovani]

Ma ajde bre

Mogu da kupim dva stana od po 60 kvadrata u Pancevu za jednog Maskovog Teslu. Bas su preterali sa cenom. A elektromotor je jednostavniji od svakog benzinskog pa i dizela motora.

(sreda, 03. jun 2020, 20:37) - anonymous [neregistrovani]

American disaster

Vozila za poluograničene.

(sreda, 03. jun 2020, 19:59) - DrMr [neregistrovani]

@Re: @Pitao bih se?

Bez potrebe je tvoj komenar na moj,ostajem pri svojem stavu,jer je ispravan.Treba biti zahvalan amerima sto su upotrebili Nikolino prezime,za jedan svoj izum,automobil na elekricni pogon,"Tesla".Srbska posla,protiv pa nek je i naopako.

(sreda, 03. jun 2020, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

re: @Pitao bih se?

Prijatelju, to sto ti navodis nije razlog da neko bez ikakvih problema uzme Teslino ime za svoju fabriku automobila. Postoji ipak familija i nasljednici ili oni koji polazu pravo na ime i brend koji valjda imaju i moraju sta za reci? Uostalom ni Mask nije rodjeni Amer, naprotiv dosao u USA sa 19 godina.@Dragane, pa Njemaci su morali stotine hiljada auta povuci iz USA zbog problema sa izduvnim gasovima. Dakle sve Tesle 3 povuci jedini logican zakljucak.

(sreda, 03. jun 2020, 16:16) - bata [neregistrovani]

fachion victim (namerno)

Tesla je kao i iphone obično pomodarstvo