Novi izgled Fejsbuka konačno stigao, ali možete zadržati i stari

Novi izgled Fejsbuka najavljen još prošle godine, sada je dostupan svim korisnicima. Novi dizajn će imati više belih površina, ali i tamni mod.

Iz „Fejsbuka“ poručuju da novi dizajn omogućava korisnicima da lakše pronađu sekcije Video, Igre i Grupe. Nova desktop stranica je dobila brojne karakteristike mobilne aplikacije, a uz to se i učitava brže nego ranije.

Nova opcija koju redizajn donosi je odabir tamnog moda, nešto slično što imaju Tviter i Slek. Osim što lepo izgleda, stranica u tamnom modu smanjuje osvetljenost ekrana što deluje mnogo blaže na oči korisnika u slučaju slabog osvetljenja. Takođe, omogućava i bolju vidljivost video snimaka na Fejsbuku.

Korisnici će lakše moći da kreiraju događaj, stranicu, grupu i reklamu. Omogućeno je da u realnom vremenu proverite kako će izgledati nova grupa koju želite da napravite, kao i da vidite kako će izgledati na mobulnim uređajima pre nego što postane vidljiva svima.

Iz „Fejsbuka" ističu da će se novi dizajn postepeno menjati, a s obzirom na to da je započet u subotu, postepeno će stizati do korisnika. Ako se nekome ne svidi novi izgled, može da zadrži stari tako što će u podešavanjima izabrati „Klasik Fejsbuk“, ali to će moći samo u nekoliko narednih meseci.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 17. okt 2020, 08:01) - anonymous [neregistrovani]

Baš

Fb , beskorisno baš

(petak, 16. okt 2020, 22:18) - anonymous [neregistrovani]

fb

nesvidja mi se novi izgled fb

(ponedeljak, 21. sep 2020, 14:28) - anoXynymous [neregistrovani]

Xy

Kičast izgled ,nepregledan.načičkana stranica sa svim i svačim ,samo bit se najmanje vidi! Ovog momenta bih se vratila ,ne mogu jer ukinuli su mogućnost vračanje na staru formu Fb-a.Pozdrav od xy

(nedelja, 10. maj 2020, 18:27) - anonymous [neregistrovani]

Imao sam novi izgled

Fejsbuka još pre 3 meseca ovaj novi izgled Fejbuka kao tester (osoba koja nešto testira) I verujte mi meni lično se ne dopada izgled naročito kako izgleda rasproad FB stranice.Sve kontra videćete i sami

(nedelja, 10. maj 2020, 16:00) - Grkinja [neregistrovani]

Život bez fb

Jel stvarno moranje imati fb? kao i Milan peva Zar nije lepši stvarno od nestvarnog sveta? Hajde da se uživo vidimo i pričamo, imati stvarnih prijatelja a ne 5000 lažnih i nepoznatih