Slovenija zaustavila uvođenje 5G mreže

Vlada Slovenije zaustavila je uvođenje 5G tehnologije, na predlog ministra za upravu Rudija Medveda, dok se ne ispitaju efekti te tehnologije na ljude i okolinu.

Ministar je odluku obrazložio time da su sumnje u štetnost 5G tehnologije - opravdane.

Odlaganje rasprave je novi korak u očuvanju zdravlja i prirode u Sloveniji, koja je i prva zemlja u svetu koja je Ustavom zaštitila vodu, kao ljudsko pravo i javno dobro, i time osigurala da njeni izvori pitke vode, kao budući najvažniji strateški resurs, ostanu nacionalno dobro.

I Švajcarska je, nedavno odložila uvodenje 5G tehnologije, posle brojnih protesta u toku prošle godine.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије